Zanussi ZSLN1211 inbouw vaatwasser

Zanussi ZSLN1211 inbouw vaatwasser

Heb je weinig ruimte in de keuken? Of is er een andere reden waarom je op zoek bent naar de beste smalle vaatwasser? Wat de reden ook is: een smalle vaatwasmachine is volop verkrijgbaar. Deze kun je inbouwen in de keuken en daardoor nog meer ruimte besparen. Een afwasmachine is vandaag de dag bijna onmisbaar in de keuken: je maakt het jezelf hiermee een stuk makkelijker. De Zanussi ZSLN1211 is een van de mogelijkheden op het gebied van smalle vaatwassers. Wat heeft dit model te bieden en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je hier!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Zanussi ZSLN1211 inbouw vaatwasserZanussi ZSLN1211

De Zanussi ZSLN1211 is een smalle inbouw vaatwasser met een breedte van 45 centimeter. Hiermee is de automatische afwasmachine uitermate geschikt voor alle keukens met weinig ruimte waar je moet zoeken naar een optimale indeling. Je hebt door deze vaatwasmachine toch de mogelijkheid om je vaat snel schoon te krijgen. Het huishoudelijke apparaat van de fabrikant heeft ruimte voor “slechts” 9 couverts en hiermee is de vaatwasser ook ideaal voor 1 a 2 persoons huishoudens die weinig vaat hebben.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Zanussi ZSLN1211

Het is vrij eenvoudig om de Zanussi ZSLN1211 te installeren. Je kunt dit zelf doen aan de hand van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt. Bij de installatie moet je er niet alleen voor zorgen dat de vaatwasmachine goed in de nis wordt geplaatst, maar ook dat de aansluitingen goed moeten zijn. Na de installatie is het altijd slim om bij de eerste wasbeurt te controleren op eventuele lekkages. Kom je er niet uit of wil je het voor jezelf extra gemakkelijk maken? Dan kun je er ook voor kiezen om de afwasmachine te laten installeren.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: F (oud: A+)
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Aantal couverts: 9

Bediening en onderhoud

Het gebruiken van de Zanussi vaatwasmachine is vrij makkelijk. Je hebt de keuze uit maar liefst 8 programma’s. Het bedieningspaneel van de vaatwasmachine zit aan de bovenzijde. Wanneer je het gewenste programma hebt gekozen, voeg je het vaatwasmiddel toe en druk je op start. Wanneer het toestel klaar is, hoor je een geluidssignaal. Daarnaast is deze afwasmachine uitgerust met startuitstel: hiermee kun je zelf bepalen wanneer je wilt dat een programma gaat starten.

De Zanussi ZSLN1211 is een zogenoemde basisklasse vaatwasmachine en dat betekent dat het belangrijk is om regelmatig vaatwasser onderhoud uit te voeren. Het is onder andere belangrijk om regelmatig de filters en sproeiarmen te controleren op achtergebleven etensresten of andere viezigheid. Laat je dit zitten, dan kan dit er niet alleen voor zorgen dat de vaatwasser niet optimaal schoonmaakt, maar ook dat er meer energie nodig is om de vaat schoon te krijgen. Ook slim: zet het apparaat eens in de zoveel tijd op het intensieve programma zonder dat je er vaat in doet. Op deze manier kan de afwasmachine aan de binnenzijde reinigen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Zanussi ZSLN1211 is dat je gebruik kunt maken van de nieuwste AirDry-technologie. Deze technologie houdt in dat de vaat op natuurlijke wijze wordt gedroogd. Enkele minuten voor het einde van een programma gaat de deur automatisch open om zo de vaat te laten drogen met natuurlijke luchtstromen. Een ander voordeel van de machine is de mogelijkheid om te kiezen voor startuitstel.

Met welke nadelen krijg je te maken als je voor de Zanussi ZSLN1211 kiest? In de eerste plaats heeft de vaatwasser energielabel A+: dit wordt officieel gezien als energiezuinig, maar er zijn ook vergelijkbare modellen verkrijgbaar met energieklasse A++ of zelfs A+++. Een ander mogelijk nadeel is het relatief hoge geluidsniveau van 49 dB. Hierdoor wordt de vaatwasmachine als vrij luid ervaren.

Conclusie

Een vaatwasmachine als de Zanussi ZSLN1211 biedt veel voordelen en is dan ook zeker een aanrader om aan te schaffen. Vooral wanneer je niet veel geeft om energiezuinigheid en je vooral een goede afwasmachine wilt hebben is dit model een van de beste inbouw vaatwassers en een goede keuze. Ook de vele beschikbare programma’s zijn een reden om voor deze vaatwasser te kiezen. Een ander model waar je naar zou kunnen kijken is de Zanussi ZDI22003XA.