Zanussi ZDI26022XA inbouw vaatwasser

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een vaatwasser. Hiermee wordt het leven niet alleen een stuk makkelijker, het gaat ook een stuk sneller. De Zanussi ZDI26022XA is een voorbeeld van een inbouw vaatwasser die extra gemak in je leven brengt. De vaatwasmachine is voorzien van handige functies waar je dagelijks van kunt profiteren. Hier lees je meer over de handige functies, de voordelen en eventuele nadelen van de Zanussi ZDI26022XA. Zo wordt het makkelijk om een goed overwogen keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Zanussi ZDI26022XA inbouw vaatwasserZanussi ZDI26022XA

De Zanussi ZDI26022XA is een betaalbare inbouw vaatwasser die de ruimte biedt aan 13 couverts. Hiermee is de vaatwasmachine een ruim model. Het apparaat is daarnaast eenvoudig te bedienen door de druktoetsen en biedt daarnaast nog veel meer extra’s. De vaatwasmachine is onder andere voorzien van startuitstel zodat je het toestel op een later moment kunt laten draaien (bijv. ’s nachts) en een extra intensieve stand. Zo wordt het altijd mogelijk om jouw vaat weer perfect schoon te krijgen, wanneer jij dat wilt.

In de doos

  • Afvoerslang
  • Aanvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Zanussi ZDI26022XA

Wanneer je kiest voor de Zanussi ZDI26022XA heb je te maken met een inbouw vaatwasser. Hier komt wat meer werk bij kijken dan bij een vrijstaande afwasmachine. Een inbouw vaatwasmachine moet in de eerste plaats in de nis worden geplaatst. Daarna moet je ook de juiste aansluitingen hebben. Je hebt een wasmachinekraan nodig en daarnaast ook een aansluiting voor een vaatwasser. Het gaat hier om een aansluiting op de sifon van de gootsteen of om een losse afvoerbuis. Voor een duidelijk stappenplan over de installatie van een vaatwasser kijk je in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 47 dB
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Deze Zanussi inbouw vaatwasser heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde. Hiermee kun je de vaatwasmachine gemakkelijk en snel bedienen. Je kunt kiezen voor een kort programma, een voorspoelprogramma, een intensief programma en een eco programma. Kies het gewenste programma en voeg het vaatwasmiddel toe. Daarna kun je op start drukken. Een vaatwasser geeft met een geluidssignaal aan wanneer het programma ten einde is gekomen.

Een model afwasmachine als de Zanussi ZDI26022XA heeft goed onderhoud nodig. Zo zorg je ervoor dat je nog langer met de vaatwasser kunt doen. Het is onder andere slim om de vaatwasmachine regelmatig op het intensieve programma te zetten zonder dat er vaat in de vaatwasser zit. Ook is het aan te raden om zowel de sproeiarmen als de filters regelmatig te checken.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Zanussi ZDI26022XA is dat je te maken hebt met een flexibele inrichting. Het bovenrek is verstelbaar waardoor je meer ruimte in de onderlade of het bovenrek kunt creëren indien nodig. Een andere handige functie is de Time Manager waarmee je de duur van een programma kunt halveren: zo heb je een schone vaat wanneer jij deze nodig hebt.

Het huishoudelijke apparaat heeft energielabel A++ en is hiermee een van de meest zuinige inbouw vaatwassers in het assortiment van Zanussi. Toch zijn er ook vergelijkbare modellen van andere merken die nog energiezuiniger zijn. Daarnaast is het geluidsniveau van de vaatwasser bovengemiddeld: dit kan voor hinder zorgen.

Conclusie

De Zanussi ZDI26022XA is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een basisklasse vaatwasser. Deze redelijk goedkope inbouw vaatwasser is daarnaast gebruiksvriendelijk en voorzien van de belangrijkste basisfunctie. Wil je niet teveel geld uitgeven aan een inbouw vaatwasmachine? Dan is dit model van de fabrikant een prima keuze. Een vrijstaande variant is bijvoorbeeld de AEG FFB63700PM.