Zanussi ZDI22003XA inbouw vaatwasser

Er zijn heel veel verschillende soorten en merken vaatwassers verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een vaatwasser uit de topklasse, de middenklasse en de basisklasse. Ook zijn er vrijstaande modellen (bijv. de ZDF26020XA) en inbouw apparaten. Heb je een minder budget beschikbaar, maar wil je wel verzekerd zijn van goede kwaliteit? Dan kun je onder andere kiezen voor de Zanussi ZDI22003XA. Deze afwasmachine van het merk Zanussi, is een goede optie voor een vaatwasser uit de top van de basisklasse. Hier lees je alles over dit model en kun je een goede keuze maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Zanussi ZDI22003XA inbouw vaatwasserZanussi ZDI22003XA

De Zanussi ZDI22003XA is een voordelige inbouw vaatwasser met energielabel A+. De vaatwasmachine kan gemakkelijk geïntegreerd worden in de keuken, waardoor het één geheel wordt. Het apparaat heeft een laadvermogen van 13 couverts en dat betekent dat je genoeg ruimte hebt voor je vaat. De afwasmachine is verder voorzien van een aantal handige functies, zoals het snelle afwasprogramma waarmee je vaat binnen 30 minuten schoon is. Handig als je snel je glazen en/of servies in wilt ruimen omdat je in tijdsnood zit.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Zanussi ZDI22003XA

Omdat de Zanussi ZDI22003XA een inbouw vaatwasser is, zal het wat meer moeite kosten om deze te installeren en in je keuken te bevestigen. Wil je de vaatwasser installeren, dan moet je het toestel in de eerste plaats in de nis plaatsen en hiervoor moet je de exacte afmetingen weten. Daarnaast moet de vaatwasser ook worden aangesloten op de wasmachinekraan en de aansluiting voor de vaatwasser op de sifon of een losse afvoerbuis. De installatie staat duidelijk beschreven in de handleiding van de Zanussi ZDI22003XA die je meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Deze vaatwasser van Zanussi heeft een vrij eenvoudig bedieningspaneel aan de buitenzijde. Hiermee kun je in de eerste plaats een programma kiezen, maar ook kiezen voor uitstel van de start van een programma. Hierdoor is het mogelijk om een programma later te laten starten wanneer dit jou beter uitkomt. Heb je een programma gekozen? Voeg dan het vaatwasmiddel toe en druk op start. Wanneer de afwasmachine klaar is hoor je een geluidssignaal.

Hoe moet je de Zanussi ZDI22003XA onderhouden? Het is bij deze vaatwasser belangrijk om regelmatig een reiniging te doen. Zo kun je ervoor kiezen om regelmatig de filters en sproeiarmen te controleren. Etensresten kunnen hier vastzitten, met als gevolg dat de vaatwasser niet optimaal kan presteren. Daarnaast is het goed om de vaatwasmachine af en toe aan te zetten zonder vaat erin. Zo kan het toestel zichzelf van binnenuit goed reinigen.

Voor- en nadelen

De Zanussi ZDI22003XA heeft een aantal voordelen waarvan je kunt profiteren. Zo heeft de vaatwasser een aantal handige standen waar je gebruik van kunt maken, zoals de intensieve stand voor vaat met aangekoekte etensresten. Daarnaast heeft de vaatwasser ook een verstelbaar bovenrek. Daarnaast is de afwasmachine uitgerust met de nieuwe AirDry-technologie. Hiermee wordt de vaat met natuurlijke luchtstromen gedroogd.

Een nadeel van het apparaat is dat deze goedkope vaatwasser met energieklasse A+ niet erg energiezuinig is. Deze vaatwasser is relatief zuinig, maar er zijn in dezelfde prijscategorie ook vaatwassers die energielabel A++ of zelfs A+++ hebben. Daarnaast heeft dit model van de fabrikant een geluidsniveau van 49 dB, dit is voor een vaatwasser redelijk luid.

Conclusie

Ben je op zoek naar een no nonsense vaatwasmachine die je dagelijks gebruikt voor je vieze vaat? Dan is de Zanussi ZDI22003XA zeker een goede optie; gezien de kwaliteit en de prijs. Wel is het aan te raden om de nadelen in gedachten te houden en te kijken naar vergelijkbare modellen (zoals de Zanussi ZDI26022XA inbouw vaatwasser) met aantrekkelijke energielabels of een lager geluidsniveau.