Whirlpool WUC 3C33 FX inbouw vaatwasser

Waar moet je op letten als je een goede vaatwasser wilt aanschaffen? Het aanbod is zeer groot en dit maakt het lastig om een goed overwogen keuze te maken. Op deze pagina vind je alle informatie over de Whirlpool WUC 3C33 FX, een inbouw vaatwasmachine van het merk Whirlpool. Je leest hier onder andere de voor- en nadelen, maar ook of het een slimme keuze is om dit model aan te schaffen. Op basis van deze informatie wordt het nog makkelijker om een goed overwogen keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WUC 3C33 FX

De Whirlpool WUC 3C33 FX is een inbouw vaatwasser van het vaatwasser merk Whirlpool. Het toestel heeft energieklasse D, biedt ruimte aan 14 couverts en heeft 8 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen. De vaatwasser zal aan het einde van een wasprogramma openen en op een kier gaan staan: dit zorgt ervoor dat de vaat sneller en beter droogt. Je kunt daarnaast ook kiezen voor halve belading waardoor de nooit onnodig water zal verspillen.

In de doos

  • Whirlpool WUC 3C33 FX
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WUC 3C33 FX

Voordat je de afwasmachine in gebruik kunt nemen, moet je deze eerst plaatsen. Je kunt de vaatwasser in de nis plaatsen en vervolgens aansluiten op de waterleiding. Hoe je dit moet doen, staat aangegeven in de handleiding. Er zijn ook (web)winkels waarbij je de vaatwasmachine kunt laten bezorgen en tegelijkertijd kunt laten plaatsen. Dit maakt de installatie voor jou extra makkelijk en daarnaast weet je ook zeker dat dit op een goede manier gebeurt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Whirlpool WUC 3C33 FX inbouw vaatwasserHoe moet je deze inbouw vaatwasmachine van Whirlpool gebruiken? Dit gaat erg gemakkelijk. Zodra het apparaat (half)vol is, kun je een vaatwasmiddel toevoegen en vervolgens een programma kiezen. Je hebt meerdere opties. Je kunt een behoedzaam programma kiezen voor wijnglazen, maar ook een intensief programma wanneer je vaat erg vies is. Vervolgens druk je op start en gaat het programma beginnen. Met startuitstel kun je er ook voor kiezen dat het programma later van start gaat.

Goed vaatwasmachine onderhoud is belangrijk bij een vaatwasmachine, ook als er sprake is van een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit. Het is bijvoorbeeld goed om eens in de zoveel tijd de sproeiarmen en filters te controleren. Hier gaan etensresten zich snel aan hechten en dit betekent dat de vaatwasser minder goed gaat werken. Door regelmatig te controleren zal de vaatwasser goed blijven werken. Reinig de machine ook van binnenuit om nare geurtjes te voorkomen of verhelpen.

Voor- en nadelen

Met welke voordelen krijg je te maken wanneer je voor de Whirlpool WUC 3C33 FX kies? In de eerste plaats kies je voor een betaalbare vaatwasser die relatief energiezuinig is. Daarnaast profiteer je van een stille vaatwasser dankzij het lage geluidsniveau. Verder zal de vaatwasmachine zelf openen en de vaat drogen, zodat je deze gelijk in de kast terug kunt zetten zonder dat het nog vochtig is. Een nadeel van het model is dat je niet kunt zien hoelang het nog duurt voordat een programma is afgelopen. Daarnaast beschikt het toestel ook niet over een machine reinigingsprogramma, waardoor het je zelf meer tijd kost om de vaatwasser goed te onderhouden.

Conclusie

Het is zeker een goede keuze om de Whirlpool WUC 3C33 FX aan te schaffen. De inbouw vaatwasser voldoet aan de belangrijkste eisen en heeft de basisfuncties die het zwaarst wegen. Wel ontbreken er een aantal handige extra’s die het gebruik nog iets makkelijker maken. Kijk anders ook eens naar de Whirlpool WBC 3C26 X.