Whirlpool WSFO 3T223 P vrijstaande vaatwasser

Een smalle en vrijstaande vaatwasser aanschaffen is in een aantal gevallen een goede keuze. In de eerste plaats is het slim om te doen wanneer je weinig ruimte beschikbaar hebt in de keuken maar toch het gemak van een afwasmachine wilt ervaren. Daarnaast is het ook ideaal wanneer je bestaande keuken geen ruimte meer biedt voor het plaatsen van een vaatwasser. Maar waar vind je een vaatwasmachine die niet alleen smal is, maar ook vrijstaand? Hier lees je alles over de Whirlpool WSFO 3T223 P, een vaatwasser die aan deze eisen voldoet en daarnaast ook handige extra’s met zich meebrengt.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WSFO 3T223 P overzicht

Met de Whirlpool WSFO 3T223 P kies je voor een smalle en een vrijstaande vaatwasser van het merk Whirlpool. De afwasmachine heeft ruimte voor 10 couverts: dit is nog relatief veel, aangezien er ook smalle vaatwassers zijn waar je 9 couverts in kwijt kunt. Het model heeft een flexibele indeling waardoor je gemakkelijk ruimte vrij maakt voor ovenschalen of grote pannen. Verder zal de vaatwasmachine automatisch de juiste instellingen kiezen, zodat er geen sprake is van onnodig water- en energieverbruik.

In de doos

  • Whirlpool WSFO 3T223 P
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WSFO 3T223 P

Bij de installatie van een vrijstaande vaatwasmachine komen er een aantal zaken kijken. Je moet de juiste aansluitingen hebben: deze kunnen ook eerst nog gecreëerd worden. Verder kun je met behulp van de handleiding aan de slag met het plaatsen en installeren van de vaatwasser. Ook online vind je handige informatie en uitleg over de installatie van deze afwasser.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 10

Bediening en onderhoud

Whirlpool WSFO 3T223 P vrijstaande vaatwasserAan de voorzijde van de Whirlpool vrijstaande vaatwasser zit een bedieningspaneel, maar zie je ook een klein scherm. Hierop zie je staan hoe lang het nog duurt voordat een programma klaar is. Voordat de vaatwasser wordt aangezet, kun je het gewenste programma kiezen en daarna op start drukken. Met deze automatische afwasser is het ook mogelijk om voor startuitstel te kiezen: zo bepaal je zelf wanneer een programma begint.

Het is tevens altijd belangrijk om een vaatwasser goed te onderhouden en dat geldt ook voor de Whirlpool WSFO 3T223 P. Deze vaatwasmachine heeft een middenklasse bouwkwaliteit maar heeft alsnog regelmatig onderhoud nodig. Denk hierbij aan het laten draaien van het machine reinigingsprogramma en het controleren van de sproeiarmen en filters. Zo kun je verzekerd zijn van een langere levensduur en een goede werking van je vaatwasser.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de vaatwasmachine? Het is in de eerste plaats voor een smalle vaatwasser een vrij ruim model: je kunt 10 couverts kwijt. Daarnaast is de vaatwasser ook relatief stil en zul je er geen hinder van ondervinden. Ten derde is het een voordeel dat de vaatwasser aan het einde van een programma automatisch zal openen zodat de vaat kan drogen. Dit zorgt ervoor dat je de vaat direct in de kast kunt zetten. Een mogelijk nadeel van het toestel is dat deze afwasmachine niet het meest zuinig is in gebruik. Met energieklasse E behoort het toestel tot de minst energiezuinige modellen in het assortiment. Daarnaast is er ook geen sprake van kinderbeveiliging.

Conclusie

De Whirlpool WSFO 3T223 P is een goede keuze voor een stille vaatwasmachine, vooral wanneer je graag een betaalbare, smalle en vrijstaande vaatwasser wilt. Je bent van de belangrijkste functies voorzien en daarnaast profiteer je dagelijks van veel gemak. Een goede inbouw afwasmachine is bijvoorbeeld de Whirlpool WUC 3C33 FX.