Whirlpool WSFE 3M17X vrijstaande vaatwasser

Waar let jij op bij het uitkiezen van een nieuwe vaatwasmachine? Vind je vooral energiezuinigheid belangrijk of hecht je meer waarde aan de extra functies waar je gebruik van kunt maken. Er zijn heel wat merken beschikbaar waarvan je een vaatwasser kunt aanschaffen. Je kunt terecht bij Whirlpool wanneer je niet teveel wilt uitgeven aan je nieuwe vaatwasser. De Whirlpool WSFE 3M17X is een voorbeeld van een goed betaalbare vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet. Hier lees je alles over deze afwasmachine en kun je voor jezelf besluiten of dit voor jou ook de juiste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WSFE 3M17X

De Whirlpool WSFE 3M17X is een vrijstaande vaatwasser die je op veel verschillende plekken kunt neerzetten. Je kiest een vrijstaand model wanneer er geen ruimte meer beschikbaar is om de vaatwasser in de keuken te integreren. We kijken hier naar een vaatwasmachine die extra smal is, waardoor deze ook niet teveel ruimte inneemt wanneer je een kleinere keuken hebt. Deze vaatwasser biedt ruimte aan 10 couverts en heeft energieklasse F.

In de doos

  • Whirlpool WSFE 3M17X
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WSFE 3M17X

Het installeren van een vrijstaande vaatwasser is iets wat je zelf kunt doen, met de meegeleverde handleiding en de andere onderdelen, zoals de aanvoer- en afvoerslang. Het is daarnaast ook mogelijk om online op zoek te gaan naar video’s voor uitleg van installatie. Verder kun je ervoor kiezen om de vaatwasmachine door een professional te laten plaatsen. Het komt ook voor dat de (web)winkels waar je de vaatwasser kunt kopen ook in te schakelen zijn voor het plaatsen van het toestel.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: F
  • Maximaal geluidsniveau: 47 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 10

Bediening en onderhoud

Whirlpool WSFE 3M17X vrijstaande smalle vaatwasserDe vrijstaande Whirlpool vaatwasser heeft een vrij makkelijke bediening. Aan de voorzijde van de vaatwasser zit een bedieningspaneel waarmee je het gewenste programma kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een behoedzaam programma wanneer je delicate vaat wilt reinigen. Maar je kunt ook voor een extra kort programma kiezen als je snel weer schone vaat wilt hebben. Deze automatische afwasser is daarnaast ook voorzien van startuitstel.

Deze vaatwasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit en dit zorgt ervoor dat de vaatwasser sterk is en lang meegaat. Toch betekent dit niet dat er geen onderhoud verricht hoeft te worden. De Whirlpool WSFE 3M17X heeft geen machine reinigingsprogramma en dus moet je zelf aan de slag. Het is belangrijk om de sproeiarmen en filters te controleren, maar ook om de vaatwasser van binnenuit te reinigen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van deze vaatwasser is dat dit model zeer geschikt is voor een smalle keuken. Daarnaast biedt het type nog ruimte voor 10 couverts; dit is veel in vergelijking met andere smalle modellen, die 9 couverts kwijt kunnen. Verder heeft de Whirlpool WSFE 3M17X als voordeel dat dit model een resttijd-indicator heeft waarmee je kunt zien wanneer de vaatwasser klaar is. Zitten er dan ook nadelen aan het model? Deze afwasmachine heeft energieklasse F en is hiermee niet zuinig in gebruik. Daarnaast is het toestel niet voorzien van een kinderbeveiliging.

Conclusie

De Whirlpool WSFE 3M17X is een degelijke en goedkope smalle vaatwasser met de belangrijkste basisfuncties, en daarmee een prima keuze om aan te schaffen. Hecht je veel waarde aan energiezuinigheid? Dan kun je ook verder kijken naar bijvoorbeeld de Whirlpool WIC 3C33 PE.