Whirlpool WKIC 3C26 inbouw vaatwasser

Een vaatwasmachine is bijna niet meer weg te denken uit ons leven: bijna ieder huishouden heeft een vaatwasser. Hiermee maak je het voor jezelf nog makkelijker en kun je daarnaast ook altijd profiteren van schone vaat. Het is heel goed mogelijk om een goede inbouw vaatwasser te kopen die je mooi in jouw keuken integreert. Een van je opties is de Whirlpool WKIC 3C26: een inbouw vaatwasser van het bekende vaatwasser merk. Ben je benieuwd naar de eigenschappen, voor- en nadelen van dit model? Hier lees je alles wat je moet weten en dit betekent dat je op basis hiervan zelf een goede keuze kunt maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WKIC 3C26

Wat moet je weten over de Whirlpool WKIC 3C26? Deze vaatwasser is betrekkelijk ruim: je kunt er 14 couverts in kwijt. De vaat van een groot gezin kan hierdoor in één keer gereinigd worden. Daarnaast heb je bij deze afwasmachine de keuze uit 8 programma’s voor het reinigen van je vaat. Verder heeft het model energieklasse E en een geluidsniveau van 46 dB.

In de doos

  • Whirlpool WKIC 3C26
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WKIC 3C26

De Whirlpool WKIC 3C26 wordt geleverd met een aantal onderdelen die je nodig hebt voor de installatie. Zo krijg je een aan- en afvoerslang. Verder zit er altijd een handleiding bij voor het plaatsen en installeren van de vaatwasser. Kom je er niet uit? Ook online vind je genoeg duidelijke stappenplannen en video’s voor de installatie van een vaatwasser als de WKIC 3C26.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Whirlpool WKIC 3C26 inbouw vaatwasserHet gebruik van de Whirlpool vaatwasser is vrij simpel. Je kunt de vaatwasser bedienen via het bedieningspaneel aan de bovenzijde van de deur. Hier kies je onder andere het programma, maar kun je ook de temperatuur bepalen. Verder druk je hier ook op start of kies je voor startuitstel wanneer je graag wilt dat de vaatwasmachine op een bepaald tijdstip van start gaat.

Ondanks dat de Whirlpool WKIC 3C26 een middenklasse bouwkwaliteit heeft, is het alsnog belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Je kunt de sproeiarmen en filters controleren en reinigen, maar ook de machine van binnenuit. Op deze manier voorkom en verhelp je verstoppingen en nare geuren. Wanneer je zo lang mogelijk van je vaatwasser wilt profiteren, is regelmatig onderhoud van belang.

Voor- en nadelen

De automatische afwasser heeft als belangrijkste voordeel dat je relatief veel krijgt voor je geld. De vaatwasser biedt ruimte voor veel couverts, heeft 8 verschillende programma’s beschikbaar en heeft daarnaast ook handige extra’s. Denk hierbij aan een intensieve zone en de mogelijkheid om een halve belading aan te zetten, waarbij de vaatwasmachine het water- en energieverbruik aanpast op de hoeveelheid vaat.

Er zitten ook nadelen aan het apparaat. In de eerste plaats is er geen machine reinigingsprogramma waarmee je de vaatwasser van binnenuit kunt reinigen. Dit betekent dat het jou meer tijd kost om de vaatwasser schoon te houden. Ook kun je aan de buitenzijde van de vaatwasmachine niet zien hoelang het nog duurt voor de vaatwasser klaar is.

Conclusie

De Whirlpool WKIC 3C26 is een prima vaatwasser wanneer je een groot gezin hebt of veel vaat in één keer wilt reinigen. De andere extra functies zorgen voor extra gemak. Het model is wel minder energiezuinig dan vergelijkbare modellen van andere merken. Voor een vrijstaande vaatwasmachine kan de Whirlpool WSFO 3T223 P wellicht een goede keuze zijn.