Whirlpool WIO 3T141 PES inbouw vaatwasser

Vind jij het belangrijk om een goede en energiezuinige vaatwasser aan het schaffen? Kijk dan eens naar de mogelijkheid van de Whirlpool WIO 3T141 PES. Deze afwasmachine van Whirlpool heeft energieklasse C en is hiermee een zeer zuinige vaatwasser. Daarnaast heeft dit model nog meer handige extra’s waar je dagelijks van profiteert. Wil jij meer weten over deze vaatwasser, de voordelen, nadelen en andere bruikbare informatie? Hier lees je alles wat je moet weten: op basis van deze informatie kun jij een bepalen of deze vaatwasmachine ook voor jou de juiste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WIO 3T141 PES

Met de Whirlpool WIO 3T141 PES kies je voor een inbouw vaatwasser van het merk Whirlpool. De vaatwasser verbruikt minder water en energie, dankzij de goede energieklasse. Je hebt de keuze uit 10 vaatwasprogramma’s, waardoor er altijd wel een programma bij zit die perfect aansluit op wat jouw vaat nodig heeft. Met de ProClean technologie wordt je vaat extra goed schoongemaakt. Het model heeft een maximaal geluidsniveau van 41 dB en is hiermee een van de stilste vaatwassers van de fabrikant, en van vaatwassers in het algemeen.

In de doos

 • Whirlpool WIO 3T141 PES
 • Aanvoerslang
 • Afvoerslang
 • Installatiemateriaal
 • Wijnglazenhouder
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WIO 3T141 PES

Het is goed mogelijk om het apparaat zelf te installeren. De vaatwasser wordt geleverd met een duidelijke handleiding waarin alle informatie staat beschreven. Je kunt er ook voor kiezen om de vaatwasmachine te laten plaatsen: er zijn (web)winkels die naast bezorgen ook installeren. In sommige gevallen is dit een gratis service en in andere gevallen moet je hier extra voor betalen.

Technische specificaties

 • Type vaatwasser: Inbouw
 • Energieklasse: C
 • Maximaal geluidsniveau: 41 dB
 • Bouwkwaliteit: Middenklasse
 • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Whirlpool WIO 3T141 PES inbouw vaatwasserMet deze vaatwasmachine van Whirlpool heb je de keuze uit 10 vaatwasprogramma’s. Deze kun je kiezen via het bedieningspaneel aan de bovenzijde van de deur. Je kunt onder andere een antibacterieel programma kiezen, maar ook een kort, standaard, intensief of behoedzaam programma. De vaatwasser is ook uitgerust met een startuitstel-functie, waarmee je zelf bepaalt wanneer een programma van start gaat.

Het is belangrijk om de inbouw afwasmachine goed te onderhouden. Je kunt hierbij denken aan het controleren van de sproeiarmen en filters. Ook is het belangrijk om de machine van binnenuit goed te reinigen. De Whirlpool WIO 3T141 PES is zelf uitgerust met een machine reinigingsprogramma waarmee de vaatwasmachine zichzelf van binnenuit grondig reinigt. Dit programma kun je eens in de zoveel tijd aanzetten.

Voor- en nadelen

Als je kiest voor dit model, dan krijg je te maken met een aantal voordelen. In de eerste plaats kies je voor een energiezuinige vaatwasser waarmee je op jaarbasis veel geld kunt besparen. Daarnaast zal de vaatwasmachine aan het einde van een programma openen voor een sneller en beter droogresultaat. Zo voorkom je dat je zelf nog de vaat moet drogen. Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat je niet kunt zien hoelang het nog duurt voordat een programma is afgelopen. Daarnaast wordt er niet gebruik gemaakt van een moderne droogtechniek door zeolietkorrels: dit is bij andere vaatwassers in dezelfde prijscategorie wel het geval.

Conclusie

Het is slim om voor de Whirlpool WIO 3T141 PES te kiezen wanneer je een goede stille vaatwasser wilt aanschaffen met veel programma’s. Daarnaast is het mooi meegenomen dat de vaatwasser energiezuinig is en zeer stil. De vaatwasmachine is (net als de Whirlpool WKIC 3C26) in alle opzichten een aanrader.