Whirlpool WIC 3C33 PE inbouw vaatwasser

Het is vrij logisch wanneer je voor je nieuwe woning of nieuwe keuken op zoek gaat naar een goede vaatwasser. Want hiermee maak je het voor jezelf niet alleen makkelijker, maar je bent ook altijd verzekerd van een schone vaat. Daarnaast zet je vieze vaat snel in de afwasmachine en blijft het niet slingeren op het aanrecht. Er zitten heel wat voordelen verbonden aan een vaatwasser. Toch zijn er per model verschillen in prijs, kwaliteit en opties, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Lees hier alles over de Whirlpool WIC 3C33 PE.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WIC 3C33 PE

Met de Whirlpool WIC 3C33 PE kies je voor een redelijk stille inbouw vaatwasmachine. Whirlpool is een van de beste vaatwasser merker dat veel tijd besteedt aan het creëren van vaatwassers die zijn voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Wil je een degelijke vaatwasser zonder daar teveel voor te betalen? Dan is een Whirlpool vaatwasmachine een goede keuze. Dit model afwasmachine heeft energieklasse D en daarnaast heb je de ruimte voor 14 couverts.

In de doos

 • Whirlpool WIC 3C33 PE
 • Aanvoerslang
 • Afvoerslang
 • Installatiemateriaal
 • Wijnglazenhouder
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WIC 3C33 PE

Het huishoudelijke apparaat wordt geleverd met een aantal onderdelen die je nodig hebt voor de installatie. Zo krijg je een aan- en afvoerslang, maar ook het nodige installatiemateriaal. Verder zit er altijd een handleiding bij voor het plaatsen en installeren van de vaatwasser. Kom je er niet uit? Ook online vind je genoeg duidelijke informatie.

Technische specificaties

 • Type vaatwasser: Inbouw
 • Energieklasse: D
 • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Whirlpool WIC 3C33 PE inbouw vaatwasserDe Whirlpool WIC 3C33 PE heeft een handig bedieningspaneel waarmee je eenvoudig en snel een programma kiest en de vaatwasser aanzet. Je hebt de keuze uit 8 programma’s. Het is mogelijk om een automatisch programma aan te zetten, maar ook een intensief of juist een behoedzaam programma voor delicate vaat. De vaatwasser is daarnaast ook voorzien van startuitstel waarmee je zelf bepaalt wanneer een programma van start gaat.

Met deze Whirlpool inbouw vaatwasmachine kies je voor een model met een basisklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat goed onderhoud belangrijk is om de vaatwasser langer mee te laten gaan. De vaatwasser is voorzien van een machine reinigingsprogramma, waarmee de machine van binnenuit grondig gereinigd wordt. Zelf kun je nog af en toe de sproeiarmen en filters controleren om er zo zeker van te zijn dat er geen etensresten blijven zitten die de werking van het apparaat belemmeren.

Voor- en nadelen

De machine heeft als grootste voordeel dat er sprake is van een natuurlijke droging: aan het einde van een programma opent de vaatwasser automatisch en zal de vaat op een natuurlijke wijze gedroogd worden. Verder biedt de vaatwasser ruimte voor 14 couverts: de vaat van een groot gezin kan in één keer gereinigd worden. Een mogelijk nadeel van deze vaatwasser is dat de vaatwasmachine niet aangeeft hoe lang een programma nog bezig is. Daarnaast is energieklasse D niet de meest energiezuinige optie als het gaat om een automatische afwasser.

Conclusie

Met de Whirlpool WIC 3C33 PE krijg je een vaatwasser die relatief goedkoop is voor de handige functies die je krijgt. Wel wordt duidelijk dat de vaatwasmachine minder geavanceerd is en niet beschikt over de nieuwste technologieën. Voor een solide vaatwasser is dit type een prima keuze. Zoek je een vrijstaand model, kijk dan eens naar de Whirlpool WSFE 3M17X en de Beko DFN28430X.