Whirlpool WI 3010 inbouw vaatwasser

Ga je een nieuwe vaatwasser uitkiezen? Dan heb je al gemerkt dat je hierin heel veel verschillende mogelijkheden hebt. Hierdoor kan het lastig zijn een goede keuze te maken. Zo zijn er diverse merken beschikbaar, maar ook meerdere soorten vaatwassers met hun eigen functies en kwaliteiten. Op deze pagina lees je meer informatie over de Whirlpool WI 3010, een vaatwasser van het merk Whirlpool. Je vindt hier onder andere voor- en nadelen, maar ook andere belangrijke informatie. Zo wordt het makkelijker om een goede keuze te maken voor jouw nieuwe vaatwasmachine.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WI 3010

De Whirlpool WI 3010 is een inbouw vaatwasser. Deze vaatwasser biedt ruimte aan 13 couverts en heeft energieklasse F. Het is goed mogelijk om een vaatwasser van Whirlpool uit te kiezen wanneer je zoekt naar een degelijke vaatwasser. Het merk heeft meerdere modellen op de markt die niet alleen zeer goed werken, maar ook lang meegaan wanneer je het juiste onderhoud verricht. De afwasmachine heeft een flexibele indeling waardoor het goed mogelijk is om extra vaat kwijt te kunnen.

In de doos

 • Whirlpool WI 3010
 • Aanvoerslang
 • Afvoerslang
 • Installatiemateriaal
 • Wijnglazenhouder
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WI 3010

Wil je de inbouw afwasmachine installeren? Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd waarin staat beschreven welke stappen je moet ondernemen. Daarnaast is het mogelijk om de vaatwasser te laten plaatsen door de bezorgers van de (web)winkel waar je de aankoop hebt gedaan. Hiermee maak je het voor jezelf extra makkelijk.

Technische specificaties

 • Type vaatwasser: Inbouw
 • Energieklasse: F
 • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Whirlpool WI 3010 inbouw vaatwasserDe bediening van deze inbouw vaatwasser van Whirlpool werkt als volgt. Eerst vul je het apparaat en vervolgens voeg je het vaatwasmiddel toe. Daarna kies je een van de beschikbare programma’s. Bij deze vaatwasser heb je de keuze uit 4 programma’s: Eco, Intensief, Kort en Standaard. Zodra je een programma hebt gekozen druk je op start en zal het programma direct beginnen.

De Whirlpool WI 3010 heeft een basisklasse bouwkwaliteit en dit maakt goed onderhoud extra belangrijk. De vaatwasser moet dan ook goed gecontroleerd worden, met name de sproeiarmen en filters. Hier kunnen etensresten blijven zitten, waardoor de vaatwasmachine minder goed werkt. Dit heeft invloed op de werking en levensduur van de vaatwasser. Goed onderhoud is dan ook van groot belang.

Voor- en nadelen

De Whirlpool WI 3010 heeft een flexibele indeling en dit maakt het makkelijk om veel vaat kwijt te kunnen. Maar ook grote vaat, zoals een pan soep, kun je gemakkelijk in de vaatwasser kwijt. Je kunt de vaatwasser daarnaast volledig in je keuken integreren. Toch zitten er een aantal nadelen aan dit model. In de eerste plaats is de vaatwasmachine niet zuinig in gebruik, kun je niet kiezen voor startuitstel om zelf te bepalen wanneer een programma begint en zijn er weinig vaatwasprogramma’s beschikbaar.

Conclusie

Ben je op zoek naar een betaalbare inbouw vaatwasser, en ga je vooral voor de basisfuncties? Dan is de Whirlpool WI 3010 een goede keuze. Deze vaatwasmachine is minder optimaal wanneer je wat meer opties wilt voor het reinigen en drogen van de vaat. Ook de lage energiezuinigheid is een reden om naar andere modellen van Whirlpool of andere merken te kijken. Een prima model is bijvoorbeeld de Whirlpool WIC 3C33 PE.