Whirlpool WFC 3C26 P vrijstaande vaatwasser

Wil jij een nieuwe vaatwasser kopen? Dan heb je in de eerste plaats veel keuze uit diverse merken, maar ook uit meerdere soorten en modellen. Een van de merken waar je terecht kunt is Whirlpool: dit vaatwasser merk staat bekend om de betaalbare vaatwassers van prima kwaliteit. Een van de modellen die je kunt aanschaffen is de Whirlpool WFC 3C26 P. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze vaatwasmachine, maar ook de voor- en nadelen. Zo wordt het makkelijk om een goede keuze te maken in je zoektocht naar een nieuwe en betaalbare afwasmachine.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WFC 3C26 PWhirlpool WFC 3C26 P vaatwasmachine vrijstaand

Bij Whirlpool draait het niet alleen om betaalbaarheid, maar ook om kwaliteit. Je kunt er dus vanuit gaan dat je met dit toestel een degelijke vaatwasser aanschaft die aan de belangrijkste eisen voldoet. De vaatwasser biedt ruimte aan 14 couverts: de vaat van een groot gezin kan in één keer gereinigd worden. Verder heeft deze vaatwasmachine energieklasse E en een maximaal geluidsniveau van 46 dB.

In de doos

  • Whirlpool WFC 3C26 P
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WFC 3C26 P

Wanneer je een vrijstaande vaatwasser gaat installeren, heb je in de eerste plaats een wasmachinekraan nodig waarop je de vaatwasmachine kunt aansluiten. Daarnaast heb je ook een aansluiting nodig voor de vaatwasser op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. in de meegeleverde handleiding staat uitgelegd hoe je de Whirlpool WFC 3C26 P moet installeren.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Basisklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Aan de voorzijde van de Whirlpool vaatwasser zit een bedieningspaneel en een klein scherm: hierop kun je zien hoe lang een programma nog bezig is. Bij de Whirlpool WFC 3C26 P heb je keuze uit 7 programma’s. Zo kun je onder andere een intensief programma kiezen wanneer er sprake is van hardnekkig vuil. Maar je kunt ook een standaard of kort programma kiezen. Daarnaast is de automatische afwasser ook voorzien van startuitstel. Goed om te weten is dat het apparaat een basisklasse bouwkwaliteit heeft en dit betekent over het algemeen dat het toetsel een minder lange levensduur heeft. Dit kun je wel verlengen door de vaatwasser goed te onderhouden. Zo is het slim om de filters en sproeiarmen regelmatig te controleren, zodat je zeker weet dat er geen etensresten blijven vastzitten. Dit kan ervoor zorgen dat de afwasmachine minder goed werkt.

Voor- en nadelen

Wat zijn de voordelen van de Whirlpool WFC 3C26 P? Deze vaatwasser is voorzien van een krachtige inverter motor die ervoor zorgt dat de vaatwasser stiller is, minder snel stuk gaat en minder energie verbruikt. Een ander voordeel is de aanwezigheid van een resttijd-indicator: hiermee kun je altijd zien hoe lang het toestel nog bezig is. Verder kun je veel vaat kwijt in deze vaatwasser. Een nadeel van het apparaat is dat de energieklasse vrij laag is. Dit betekent dat je niet voor de meest energiezuinige vaatwasser kiest en dat je minder geld bespaart. Ook wordt er gebruik gemaakt van de condens-droogtechniek. Veel moderne vaatwasmachines maken gebruik van zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat.

Conclusie

Ben je op zoek naar een betaalbare vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet? Dan is de Whirlpool WFC 3C26 P een prima keuze. Er zijn veel beschikbare programma’s, je kunt kiezen voor startuitstel en daarnaast is de vaatwasser ook ruim. Kortom: een prima optie als je op zoek bent naar een goedkope vaatwasser! Een ander model wat het overwegen waard is is de Whirlpool OWFC 3C26 X.