Whirlpool WBC 3C26 X inbouw vaatwasser

Het vinden van een betaalbare inbouw vaatwasser kan moeilijkheden met zich mee brengen. Want hoe kies je een vaatwasmachine die niet alleen betaalbaar is, maar daarnaast ook goed werkt? Een van de merken waar je terecht kunt voor een betaalbare vaatwasser is Whirlpool. Dit merk heeft verschillende vaatwassers die zeer goed betaalbaar zijn. Een van deze modellen is de Whirlpool WBC 3C26 X. Meer weten over dit model en of dit voor jou de juiste keuze is? Hier lees je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om een goed overwogen keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool WBC 3C26 X

De Whirlpool WBC 3C26 X is een inbouw vaatwasmachine van het vaatwasser merk Whirlpool. De vaatwasser heeft energieklasse E en biedt ruimte aan 14 couverts. Dit betekent dat het goed mogelijk om de vaat van een groot gezin in één keer te reinigen. De vaat pas er allemaal in en kan daarnaast snel en goed gereinigd worden. Er is ook een kort programma beschikbaar waarmee het makkelijk wordt om je vaat snel weer tot je beschikking te hebben. Het toestel heeft in totaal 8 programma’s.

In de doos

  • Whirlpool WBC 3C26 X
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool WBC 3C26 X

Een inbouw vaatwasser installeren bestaat uit twee onderdelen. Eerst wordt de vaatwasser in de nis geplaatst en vervolgens wordt de vaatwasser aangesloten op de waterleiding. Hoe je dit bij het model moet doen, staat aangegeven in de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Whirlpool WBC 3C26 X inbouw vaatwasmachineDeze Whirlpool inbouw vaatwasser heeft een gemakkelijke bediening. Via het bedieningspaneel aan de voorzijde van de vaatwasser kun je het gewenste programma kiezen. Je hebt bij deze afwasmachine de keuze uit 8 programma’s en dit betekent dat er altijd wel een programma bij zit die goed aansluit op de vaat. Daarnaast is dit model ook voorzien van startuitstel: dit betekent dat je zelf kunt bepalen wanneer een programma van start gaat.

De Whirlpool WBC 3C26 X heeft een middenklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat de vaatwasser relatief lang mee kan gaan, maar wel goed onderhoud nodig heeft. Denk hierbij onder andere aan het reinigen van de machine van binnenuit, maar ook aan het controleren van de filters en sproeiarmen. Zo kan de vaatwasser goed blijven werken en kun je langer gebruik maken van dit apparaat.

Voor- en nadelen

Deze automatische afwasser heeft als belangrijkste voordeel dat dit model is voorzien van een krachtige inverter motor. Dit maakt de afwasmachine stiller, zuiniger en sterker. Daarnaast heeft deze vaatwasser ook een resttijd-indicator, waarmee je precies kunt zien hoe lang een programma nog bezig is. Gelukkig is dit type van de fabrikant een ruime vaatwasmachine met veel opties. Toch is er geen sprake van een speciale zone voor het reinigen van aangekoekte pannen of ovenschalen. Ook heeft de afwasmachine geen machine reinigingsprogramma waarmee het onderhoud je meer tijd kost.

Conclusie

Met de Whirlpool WBC 3C26 X kies je voor een solide vaatwasmachiner die aan de belangrijkste eisen voldoet en de belangrijkste basisfuncties heeft. Voor een goedkope inbouw vaatwasser heeft dit model keuze uit veel programma’s en is er daarnaast ook sprake van handige extra’s zoals startuitstel en kinderbeveiliging. Een andere inbouw vaatwasser van deze fabrikant is bijvoorbeeld de Whirlpool WI 3010.