Whirlpool OWFC 3C26 X vrijstaande vaatwasser

Wil je graag een vrijstaande vaatwasser aanschaffen? Je kunt een vrijstaand model kopen wanneer je weinig ruimte beschikbaar hebt in de keuken, maar toch wilt profiteren van het gemak dat een vaatwasmachine met zich meebrengt. Een van de opties die je in dit geval hebt is de Whirlpool OWFC 3C26 X. Deze vaatwasser is vrijstaand en kan daardoor overal in de keuken geplaatst worden. Hier lees je alles wat je moet weten over deze afwasmachine en daarnaast wordt het aan de hand van deze informatie makkelijker om een goede keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Whirlpool OWFC 3C26 XWhirlpool OWFC 3C26 X vrijstaande vaatwasser

De Whirlpool OWFC 3C26 X is een vaatwasser van het merk Whirlpool. De vaatwasser heeft energieklasse E, biedt ruimte aan 14 couverts en heeft daarnaast een zeer flexibele indeling. Deze indeling maakt het onder andere mogelijk om grote ovenschalen en soeppannen goed schoon te krijgen. Daarnaast heeft de automatische afwasser een verstelbaar bovenrek waarmee je in de onderkorf meer ruimte kunt creëren. Met een vaatwasser kies je in de eerste plaats voor extra gemak, maar ook voor extra schone vaat.

In de doos

  • Whirlpool OWFC 3C26 X
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool OWFC 3C26 X

De installatie van een vrijstaande vaatwasmachine is iets wat je zelf kunt uitvoeren. Je krijgt de benodigde spullen al geleverd waardoor je dit zelf niet aan hoeft te schaffen. Denk hierbij aan de aanvoer- en afvoerslang. Ook zit er altijd een handleiding bij waarmee het makkelijker wordt om de installatie uit te voeren. Online vind je ook genoeg uitleg over de installatie van je nieuwe vaatwasser.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Basisklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van de Whirlpool vrijstaande vaatwasser is eenvoudig. Zodra je vaatwasser vol zit, kun je het vaatwasmiddel toevoegen en met het bedieningspaneel het gewenste programma kiezen. Bij de Whirlpool OWFC 3C26 X heb je keuze uit 4 programma’s: Automatisch, Eco, Intensief en Standaard. De intensieve stand is een aanrader wanneer je vaat goed schoongemaakt moet worden, bijvoorbeeld in het geval van aangekoekte ovenschalen. Met startuitstel kun je de vaatwasser laten starten wanneer dat jou uitkomt. Het controleren van de filters en sproeiarmen van de vaatwasser is een belangrijk onderdeel van de onderhoud. Daarbij heeft het apparaat een basisklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat het belangrijk is om regelmatig een controle uit te voeren. Etensresten kunnen zich gemakkelijk hechten aan een sproeiarm en dit kan ervoor zorgen dat deze niet meer goed kan werken.

Voor- en nadelen

De Whirlpool OWFC 3C26 X is voorzien van een krachtige inverter motor: hiermee is de vaatwasser relatief stil, maar wordt er ook minder energie verbruikt. Daarnaast is er in de vaatwasser ruimte voor 14 couverts: hiermee is de afwasmachine ruimer dan veel vergelijkbare modellen. Tot slot kun je kiezen voor een automatisch programma waarmee de vaatwasser zelf de juiste instellingen kiest voor de vaat. Er zitten ook nadelen aan deze vaatwasser. In de eerste plaats is de vaatwasser met energieklasse E niet bepaald zuinig. Daarnaast zijn er betrekkelijk weinig programma’s beschikbaar: er zijn vaatwassers met 6 of meer programma’s in dezelfde prijscategorie. Zoek je een luxere machine, kijk dan eens naar de Miele G 5222 BRWS.

Conclusie

De Whirlpool OWFC 3C26 X is een degelijke vaatwasser en een prima keuze wanneer je niet teveel geld wilt uitgeven aan een vaatwasmachine die je voornamelijk voor snelle en gemakkelijke reiniging wilt gebruiken. Voor extra functies en handige extra’s is deze vaatwasser een minder goede keus. Een van de goedkoopste vrijstaande vaatwassers van dit moment.