SMEG STP364 inbouw vaatwasser

Natuurlijk wil je een vaatwasmachine die perfect in je keuken past. Maar het moet ook een apparaat zijn waarmee je verzekerd bent van de beste kwaliteit! Op deze manier kies je altijd voor schone en droge vaat, zonder dat je hier zelf moeite voor hoeft te doen. Er zijn veel soorten vaatwassers beschikbaar: hoe maak je de juiste keuze? Hier vind je de productbeschrijvingen van tientallen vaatwassers, welke je met elkaar kunt vergelijken. Op deze pagina lees je meer over de SMEG STP364: een van je mogelijkheden in de zoektocht naar de beste vaatwasser.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Smeg STP364 inbouw vaatwasserSMEG STP364

De SMEG STP364 is een volledig geïntegreerde vaatwasser van het bekende merk. Deze vaatwasmachine is energiezuinig, is voorzien van een handige besteklade en biedt daarnaast een condensatie droogsysteem. Deze vaatwasser is zo ontworpen om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Met ruimte voor 14 couverts kun je veel vaat kwijt en dankzij de keuze uit verschillende temperaturen bepaal je zelf hoe je jouw vaat laat reinigen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de SMEG STP364

Voordat je de vaatwasser van SMEG in gebruik neemt is het belangrijk om deze goed te installeren. Dit kun je zelf doen met de handleiding die standaard wordt meegeleverd. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe je jouw vaatwasser moet installeren. Je kunt er ook voor kiezen om de installatie over te laten aan anderen: er zijn winkels en webshops die deze service aanbieden, vaak voor een extra bedrag.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw vaatwasser
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van deze automatische afwasser is eenvoudig: zo kun je heel makkelijk en snel een van de gewenste programma’s kiezen middels het bedieningspaneel aan de bovenkant van de deur. Je hebt de keuze uit 5 standaard programma’s en 4 professionele programma’s. Daarnaast kun je op 4 temperaturen wassen: 45 graden, 50 graden, 65 graden en 75 graden. Met de Delay Timer kun je de start van een programma tot 24 uur uitstellen.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je vaatwasser. Het is daarom belangrijk deze goed te onderhouden. Het is bijvoorbeeld slim om je vaatwasser eens in de zoveel tijd aan de binnenzijde te reinigen: zet een programma aan zonder vaat in de vaatwasser. Ook is het slim om het filter schoon te maken, zodat hier geen vuil vast blijft zitten. Dit kan ervoor zorgen dat het toestel minder goed werkt. Jouw vaatwasser heeft een langere levensduur wanneer je deze goed onderhoudt.

Voor- en nadelen

De SMEG STP364 heeft verschillende voordelen. Het aantal couverts (14) zorgt ervoor dat je veel vaat in een keer kunt reinigen. Daarnaast is de machine voorzien van een speciale FlexiDuo besteklade en een verstelbare bovenkorf, zodat je jouw vaat altijd op de juiste manier kunt indelen. Maar welke nadelen heeft deze vaatwasser? De afwasmachine heeft met 45 dB wellicht een wat hoger geluidsniveau in vergelijking met andere modellen. Dit kan mogelijk hinderlijk zijn. Er zijn ook stille modellen met een geluidsniveau van 43 dB of lager.

Conclusie

De SMEG STP364 is een uitstekende vaatwasser, voorzien van de nodige extra’s om de vaat snel en efficiënt te reinigen. Dankzij de goede energieklasse, de vele programma’s en de ruimte is dit model van de fabrikant een zeer goede keuze.