SMEG ST649 inbouw vaatwasser

Het kan lastig zijn om een goede inbouw vaatwasser te vinden die aan jouw wensen voldoet. Natuurlijk moet de vaatwasser van goede kwaliteit zijn, maar ook de prijs moet aangenaam zijn. Een voorbeeld van een vaatwasser met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de SMEG ST649. Deze vaatwasser is niet alleen volledig geïntegreerd, maar heeft daarnaast ook andere handige specificaties waar je optimaal van profiteert. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over dit model en ontdek je of dit model voor jou de juiste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Smeg ST649 vaatwasser inbouwSMEG ST649

De SMEG ST649 is een vaatwasser van een bekend vaatwasmachine merk: een Italiaans familiebedrijf dat bekend staat om hun kwalitatieve en stijlvolle keukenapparatuur. De vaatwassers van het merk zijn niet alleen kwalitatief, maar bieden daarnaast ook verschillende andere voordelen waar je iedere dag gebruik van kunt maken. Dankzij een afwas- en droogresultaat A label ben je altijd verzekerd van schone en droge vaat. Ook de energieklasse is gunstig: je bent met deze vaatwasmachine in staat om geld te besparen op je energierekening.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de SMEG ST649

De installatie van een vaatwasser kun je zelf op je nemen: met de handleiding, die standaard wordt meegeleverd, lees je stap voor stap hoe je de vaatwasser in gebruik neemt. De vaatwasser moet voorzien zijn van de nodige aansluitingen, zodat je zeker weet dat je op een goede en veilige manier gebruik maakt van de vaatwasser. Online vind je ook instructievideo’s voor het plaatsen van een automatische afwasmachine. Maar uiteraard kun je de installatie ook overlaten aan professionals.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw vaatwasser
  • Energieklasse: A
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Bouwkwaliteit: topklasse
  • Aantal couverts: 12

Bediening en onderhoud

De bediening van de SMEG vaatwassers gebeurt door middel van het bedieningspaneel aan de bovenzijde van de deur. Hier selecteer je een van de 5 programma’s en kun je tot wel 12 couverts kwijt. Daarna kun je het reinigingsmiddel toevoegen en druk je op start. Deze vaatwasser is niet voorzien van startuitstel. Zodra de vaatwasser klaar is, kun je de vaat meteen uitruimen en opbergen in de kast.

Het is altijd belangrijk om een vaatwasmachine goed te onderhouden. Maak eens in de zoveel tijd de vaatwasser aan de binnenzijde schoon: vergeet vooral het filter en de sproeiarmen niet. Hier kunnen vuil en vet zich ophopen waardoor de vaatwasser niet meer naar behoren werkt. Goede reiniging betekent een langere levensduur voor de vaatwasser.

Voor- en nadelen

De SMEG ST649 is een automatische afwasser met veel kwaliteiten. Zo is de vaatwasser voorzien van een volledige waterbeveiliging waardoor je zeker bent van optimale veiligheid als er iets aan de waterafvoer mankeert. Verder is de vaatwasser voorzien van een A label was- en droogresultaat: je bent daardoor altijd verzekerd van schone en droge vaat. Heeft deze vaatwasser ook nadelen? De SMEG ST649 is in de eerste plaats niet voorzien van startuitstel, waardoor je niet zelf bepaalt wanneer de vaatwasser van start gaat. Ook is het aantal programma’s aan de lage kant, in vergelijking met andere modellen.

Conclusie

De SMEG ST649 is een goede en betaalbare vaatwasser die maar liefst 12 couverts kwijt kan. Je kunt de vaatwasmachine gemakkelijk in jouw keuken integreren en profiteren van een goed was- en droogresultaat. Wanneer je op zoek bent naar een degelijke vaatwasser is dit model of de SMEG STA7233L zeker een goede keus.