Siemens SX73HX60CE inbouw vaatwasser

Bij het uitkiezen van een vaatwasser komt wellicht meer kijken dan je denkt. Natuurlijk moet het apparaat binnen jouw budget passen, maar ook aan je eisen voldoen. Wellicht wil je dat een vaatwasser zeer geavanceerd is en via de app bediend kan worden. Anderzijds kan het ook zijn dat je het juist belangrijk vindt dat de vaatwasser zeer energiezuinig is of veel vaatwasprogramma’s heeft. De Siemens SX73HX60CE is een vaatwasser met een aantal handige extra’s, waaronder de VarioSpeed Plus programma. Meer weten over dit programma en de vaatwasmachine? Hier lees je alles wat je moet weten over dit toestel.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SX73HX60CE

Met de Siemens SX73HX60CE kies je voor een inbouw vaatwasser met energieklasse D. Hiermee behoort deze afwasmachine niet tot de meest energiezuinige modellen, maar ook niet tot de modellen die totaal niet energiezuinig zijn. Verder is deze vaatwasser extra ruim en kunnen er 14 couverts geplaatst worden. Hiermee kan de vaat van een groot gezin in één keer gereinigd worden. Dit scheelt je niet alleen veel tijd, maar daarnaast ben je ook verzekerd van een goed gereinigde vaat.

In de doos

  • Siemens SX73HX60CE
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SX73HX60CE

Voordat je de inbouw vaatwasser in gebruik kunt nemen, is het belangrijk om de vaatwasser goed aan te sluiten. Dit doe je aan de hand van de aanvoer- en afvoerslang die je meegeleverd krijgt. Ook krijg je met de Siemens SX73HX60CE het nodige installatiemateriaal, waarmee je zelf aan de slag kunt. Met de handleiding wordt het mogelijk om zelf de afwasmachine installatie uit te voeren.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Siemens SX73HX60CE inbouw vaatwasserBediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om de Siemens inbouw afwasmachine te bedienen. Deze vaatwasser heeft, net als alle andere modellen, een bedieningspaneel waarmee je de vaatwasser gebruikt. Zo kun je hier het gewenste programma kiezen, maar ook extra’s inzetten, zoals VarioSpeed. Bij dit programma zal de vaat twee keer zo snel reinigen en ben je dus sneller verzekerd van een schone vaat.

Het is belangrijk om een vaatwasmachine goed te onderhouden, zodat je extra lang kunt profiteren van je nieuwe aanwinst. De Siemens SX73HX60CE maakt het je in dit opzicht makkelijker, omdat deze vaatwasser al is voorzien van een machine reinigingsprogramma. Hiermee zal de machine van binnenuit reinigen. Zelf kun je af en toe de filters en sproeiarmen controleren, zodat je zeker weet dat hier geen etensresten vast zitten.

Voor- en nadelen

De Siemens SX73HX60CE heeft als belangrijkste voordeel dat deze met de app bediend kan worden. Dit maakt het mogelijk om vanaf de bank of je bed te zien wanneer een afwasmachine klaar is. Een ander voordeel is de goede bouwkwaliteit: je kunt er zeker van zijn dat je lang van de vaatwasser gebruik kunt maken. Een mogelijk nadeel van het toestel is dat de energiezuinigheid aan de lage kant ligt. Met energieklasse D is deze vaatwasser niet het meest energiezuinig. Een ander punt dat je als nadeel kunt zien is het feit dat de automatische afwasser niet over een anti-bacterieel programma beschikt.

Conclusie

In je zoektocht naar een nieuwe vaatwasser kom je heel wat opties tegen. De Siemens SX73HX60CE is een goede vaatwasmachine met veel ruimte en handige extra’s. Dit model is dan ook een aanrader om aan te schaffen. Voor kleine ruimtes is een extra smalle vrijstaande vaatwasser zoals de Siemens SR23HI48KE een prima optie. Dit is een van de beste smalle afwasmachines van dit moment.