Siemens SR55ZS11ME inbouw vaatwasser

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een vaatwasser heeft? In bijna ieder gezin wordt gebruik gemaakt van een extra makkelijker manier om de vaat schoon te krijgen. Wanneer je op zoek bent naar een vaatwasmachine is het belangrijk om naar een aantal zaken te kijken, waaronder de prijs, maar ook de functies van een vaatwasser. Een vaatwasser als de Siemens SR55ZS11ME is een van je mogelijkheden. Is dit model een goed keuze voor jouw woning en moet je deze inbouw vaatwasser kopen? Hier vind je alle belangrijke informatie, voor- en nadelen van dit model, zodat je een goed overwogen keuze kunt maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SR55ZS11ME

Met de Siemens SR55ZS11ME kies je voor een inbouw vaatwasser die je in jouw keuken kunt integreren. Deze vaatwasser heeft energieklasse C en behoort hiermee tot de meest zuinige vaatwassers in het assortiment van Siemens. Daarnaast is het apparaat met een geluidsniveau van 43 dB ook erg stil. Het model is smaller dan veel andere modellen en biedt daardoor ruimte aan 10 couverts. Wel is de Siemens SR55ZS11ME een goede keuze wanneer je een van de beste smalle vaatwassers zoekt voor jouw kleine keuken.

In de doos

  • Siemens SR55ZS11ME
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SR55ZS11ME

Het installeren van een inbouw vaatwasser is iets wat je over het algemeen prima zelf kunt doen. De Siemens SR55ZS11ME wordt geleverd met een handleiding waarin duidelijk staat aangegeven wat je precies moet doen. Je kunt er ook voor kiezen om de afwasmachine door een professional te laten plaatsen. Er zijn veel webwinkels voor elektronische apparaten waarbij je het plaatsen ook kunt laten doen. In sommige gevallen is dit tegen betaling en bij andere webwinkels zit dit bij de prijs inbegrepen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C
  • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 10

Bediening en onderhoud

Siemens SR55ZS11ME inbouw vaatwasserHet is vrij makkelijk om een vaatwasmachine als de Siemens SR55ZS11ME te bedienen. Je kunt gebruik maken van het handige bedieningspaneel waar je het gewenste programma kunt kiezen alvorens je de vaatwasser aan zet. Ook kun je deze afwasmachine koppelen met je smartphone, zodat je hem via de app kunt bedienen: je ziet dan onder andere hoe lang een programma nog bezig is.

De Siemens inbouw afwasmachine is een topklasse vaatwasser en dit betekent dat er hoge kwaliteit onderdelen zijn gebruikt voor de bouw en dat de vaatwasser langer mee gaat. Toch is goed onderhoud wel belangrijk, omdat je hiermee de levensduur nog meer kunt verlengen. Zorg ervoor dat de vaatwasser goed schoon blijft van binnen en dat je de sproeiarmen en filters goed controleert.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Siemens SR55ZS11ME is dat deze smalle vaatwasser perfect past in een keuken waar minder ruimte beschikbaar is. Daarnaast heeft de vaatwasser energieklasse C en is hiermee zuinig in gebruik. Ook maakt het toestel gebruik van zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat. Zitten er dan ook nadelen aan de automatische afwasser? Deze vaatwasser is smal en biedt daardoor minder ruimte voor couverts. Verder heeft het model ook geen vloerprojectie waardoor je kunt zien of een programma klaar is.

Conclusie

De Siemens SR55ZS11ME is een van de beste inbouw afwasmachines die niet alleen zuinig is, maar ook stil. Verder kun je profiteren van verschillende handige voordelen en programma’s. Ook is het een extra voordeel dat de vaatwasser met een app bediend kan worden. Zoek je een vrijstaande vaatwasmachine, dan kan de Siemens SN235W04EE een goede optie zijn.