Siemens SR25ZW11ME vrijstaande vaatwasser

Een goede vaatwasser uitkiezen: het is wellicht lastiger dan je denkt. Want het aanbod is enorm: er zijn heel veel merken en soorten beschikbaar. Een van de merken waarvoor je kunt kiezen is Siemens. Dit merk heeft verschillende vaatwasmachines in diverse maten: zowel breed als smal. Wil jij graag een smalle vaatwasser aanschaffen die in jouw keuken past? Een voorbeeld van een smalle afwasmachine is de Siemens SR25ZW11ME. Dit vrijstaande model is smal en voorzien van allerlei handige extra’s. Lees hier meer over dit model en ontdek of het voor jou de goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SR25ZW11ME

De Siemens SR25ZW11ME is een goede vaatwasser die met energieklasse C erg zuinig is. Een belangrijke eigenschap van deze vaatwasser is het feit dat dit model extra smal is, maximaal 45 centimeter. Dit maakt het apparaat een uitstekende keuze voor een kleine keuken of voor wanneer je weinig beschikbare ruimte in de keuken hebt voor een vaatwasser. Ook neemt het toestel weinig ruimte in beslag en zorgt daarnaast wel voor een mogelijkheid om je vaat goed te reinigen zonder dat het je zelf tijd kost. De vaatwasser biedt daarbij ruimte aan 10 couverts.

In de doos

  • Siemens SR25ZW11ME
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SR25ZW11ME

Een vrijstaande vaatwasser als de Siemens SR25ZW11ME is redelijk snel te installeren. Je hebt een wasmachinekraan nodig, evenals een aansluiting voor een vaatwasser op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. In de handleiding die je meegeleverd krijgt staat wat je moet doen. Je kunt ook online op zoek gaan naar handige video’s waarin exact staat uitgelegd welke stappen je moet ondernemen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: C
  • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 10

Siemens SR25ZW11ME vrijstaande smalle vaatwasserBediening en onderhoud

De bediening van deze vaatwasmachine is gemakkelijk. Aan de voorzijde zitten knoppen waarmee je het gewenste programma kunt kiezen. Je kunt onder andere kiezen voor een behoedzaam programma voor je delicate vaat, maar ook een kort programma wanneer je snel weer schone vaat wilt. De vaatwasser is voorzien van startuitstel: hiermee bepaal je zelf wanneer een programma van start gaat. Deze vrijstaande Siemens vaatwasser heeft een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat het toestel van goede kwaliteit onderdelen is gemaakt en langer meegaat. Toch is het alsnog belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten. Dit kun je doen door af en toe het machine reinigingsprogramma aan te zetten. Hiermee wordt de machine van binnenuit grondig gereinigd. Zo hebben etensresten en nare geurtjes geen kans om te blijven zitten.

Voor- en nadelen

De hoge energieklasse van deze automatische afwasser is een van de belangrijkste voordelen, evenals het lage geluidsniveau waardoor je nooit last hebt van harde geluiden. Een ander voordeel van de Siemens SR25ZW11ME is de ruime keuze uit programma’s: er is altijd wel een geschikt programma voor jouw vaat. Ook de zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat zijn een belangrijk voordeel van deze vaatwasser. Dat maakt dit type ook tot een van de beste inbouw vaatwasmachines van dit moment. Een nadeel van het model is dat er geen mogelijkheid is om voor een anti-bacterieel programma te kiezen. Verder heeft de vaatwasser geen eindsignaal waarmee je weet dat de vaatwasmachine klaar is. Dit kun je wel zien via de app.

Conclusie

De Siemens SR25ZW11ME is een ideale keuze voor een van de beste smalle vaatwassers in een kleine keuken. Je kunt er minder vaat in kwijt, maar je profiteert wel van alle voordelen van een afwasmachine. Daarnaast kies je ook energiezuinig dankzij de hoge energieklasse. Heb je toevallig een smalle inbouw vaatwasser nodig, kijk dan eens naar de Siemens SR55ZS11ME.