Siemens SR23HI48KE vrijstaande vaatwasser

Wanneer je een nieuwe vaatwasser wilt aanschaffen kom je erachter dat je heel wat opties hebt. Er zijn vaatwassers in allerlei soorten en maten, maar ook van verschillende merken. Een van de merken vaatwasmachines waar je terecht kunt is Siemens. Dit merk heeft apparaten in diverse soorten: zowel vrijstaand als inbouw. Een optie voor een vrijstaande vaatwasser is de Siemens SR23HI48KE. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model en kun je aan de hand daarvan bepalen of je deze afwasmachine wilt aanschaffen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SR23HI48KE

De Siemens SR23HI48KE is een vrijstaande vaatwasser. De vaatwasser is extra smal waardoor er ook minder ruimte is voor couverts. Wel is deze vaatwasser door de beperkte breedte ook beter geschikt voor een kleine keuken. Wanneer je graag een goede vaatwasmachine wilt aanschaffen maar je niet de ruimte hebt voor een groot model, kun je ook voor een smallere optie kiezen. De Siemens SR23HI48KE biedt ruimte aan 9 couverts. Verder is de vaatwasser energieklasse E en heeft dit model een middenklasse bouwkwaliteit.

In de doos

  • Siemens SR23HI48KE
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SR23HI48KE

Wil je een vrijstaande vaatwasser installeren? Dan kun je deze niet overal plaatsen. Je hebt in de eerste plaats een wasmachinekraan nodig, en daarnaast ook een aansluiting voor een afwasmachine op de sifon van een gootsteen, of een losse afvoerbuis. De Siemens SR23HI48KE wordt geleverd met een handleiding waarin staat aangegeven wat je precies moet doen. Je kunt er ook voor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen voor het plaatsen van een vrijstaande afwasmachine.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 9

Siemens SR23HI48KE vrijstaande vaatwasserBediening en onderhoud

Het bedienen van deze vaatwasser is gemakkelijk. De vaatwasser is voorzien van een bedieningspaneel. Op dit bedieningspaneel kun je het gewenste programma kiezen voor je vaat. Er zijn 6 vaatwasprogramma’s beschikbaar. Je kunt onder andere voor HygienePlus kiezen wanneer je de vaat op extra hoge temperatuur wilt reinigen. Denk hierbij aan babyflesjes.

De Siemens vrijstaande vaatwasser heeft daarbij een middenklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat het apparaat van prima kwaliteit is, maar ook dat er regelmatig onderhoud verricht moet worden. Denk hierbij aan het controleren van sproeiarmen en filters. Soms gaan hier etensresten in zitten en dit belemmert de werking van de vaatwasser. Om dit te voorkomen is goed onderhoud belangrijk.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Siemens SR23HI48KE is dat de vaatwasmachine aan het einde van een wasprogramma automatisch zal openen, zodat de vaat beter en sneller droogt. Daarnaast heeft de vaatwasser een topklasse waskwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de vaat altijd goed gereinigd wordt. Een nadeel van het apparaat is dat deze afwasmachine energieklasse E heeft. Dit betekent dat de vaatwasser niet zuinig in gebruik is. Siemens heeft ook vaatwassers met een energieklasse C, die een stuk zuiniger zijn.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een goede vaatwasmachine die aan de belangrijkste eisen voldoet en hecht je minder waarde aan energiezuinigheid? Dan is de Siemens SR23HI48KE een prima keuze. De vaatwasser is ideaal wanneer je beperkte ruimte beschikbaar hebt en is daarnaast voorzien van genoeg programma’s waarmee je de vaat altijd op de juiste manier reinigt. Een prima inbouw afwasmachine is de Siemens SN657X02PE.