Siemens SN65EX56CN inbouw vaatwasser

Ben je op zoek naar een van de beste inbouw vaatwassers? Het kan lastig zijn om een vaatwasser te vinden die aan jouw wensen voldoet, maar daarnaast ook goed betaalbaar is. Vaatwassers zijn verkrijgbaar van verschillende merken: ook van Siemens. Siemens is een merk dat bekend staat om het brede aanbod van vaatwassers. Of je nu een inbouw vaatwasser of een vrijstaande model zoekt: het is allemaal mogelijk. Hier vind je meer informatie over de Siemens SN65EX56CN en kun je ontdekken of deze afwasmachine ook voor jou de beste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SN65EX56CN

Met de Siemens SN65EX56CN kies je voor een inbouw vaatwasser die je gemakkelijk kunt integreren in jouw keuken. Je krijgt een vaatwasmachine die niet alleen stil is, maar ook veel vaat in één keer kan schoonmaken. De vaatwasser biedt ruimte voor 14 couverts en is daarmee een zeer ruime vaatwasser waar je heel veel in kwijt kunt, zoals de vaat van een groot huishouden. Met een geluidsniveau van slechts 42 dB is de vaatwasser daarnaast ook nog eens zeer stil.

In de doos

  • Siemens SN65EX56CN
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SN65EX56CN

Om de Siemens SN65EX56CN te kunnen installeren, is het belangrijk om de handleiding goed door te nemen. Deze krijg je standaard meegeleverd maar is ook online te downloaden. In de handleiding staat precies beschreven hoe je de vaatwasser op de juiste manier installeert. Je kunt echter het installeren van de vaatwasser ook overlaten aan professionals.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 42 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Siemens SN65EX56CN inbouw vaatwasserBediening en onderhoud

De Siemens inbouw vaatwasser is eenvoudig te bedienen. Via het bedieningspaneel kun je het gewenste programma kiezen en vervolgens op start drukken. Zodra een programma ten einde is gekomen, hoor je een eindsignaal en kun je de automatische afwasser uitruimen. Je kunt hardnekkig vuile vaat in de onderste korf plaatsen en voor de IntensiveZone kiezen, zodat de vaak goed schoon wordt.

Het is wel belangrijk om deze vaatwasmachine goed te onderhouden. Het apparaat heeft een topklasse bouwkwaliteit, maar dit betekent niet dat je er niets aan hoeft te doen. Het is altijd aan te raden om regelmatig de sproeiarmen en filters te controleren, zodat er geen etensresten vast blijven zitten en nare geurtjes ontstaan.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Siemens SN65EX56CN is dat deze vaatwasser niet alleen ruimte biedt aan veel vaat, maar ook zeer stil is. Verder kun je er met de IntensiveZone vanuit gaan dat zelfs de meest hardnekkig vuile vaat goed schoon wordt. Dit komt door de hoge waterdruk uit de onderste sproeiarm. Verder wordt via TimeLight op de vloer geprojecteerd hoe lang de vaatwasser nog bezig is. Een mogelijk nadeel van deze inbouw vaatwasmachine is dat er geen gebruik wordt gemaakt van zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat. De vaat wordt gedroogd met de ventilatie-droogtechniek.

Conclusie

De Siemens SN65EX56CN is een uitstekende inbouw vaatwasser met voornamelijk voordelen: ondanks dat er geen gebruik wordt gemaakt van zeolietkorrels, wordt de vaat nog wel gedroogd aan het einde van een wasprogramma. Concluderend is deze vaatwasser een uitstekende keuze, vooral voor grotere huishoudens. Op zoek naar een vrijstaande vaatwasser? Kijk dan eens naar de Bosch SMS8YCI01E.