Siemens SN657X02PE inbouw vaatwasser

Bij het kiezen van een goede vaatwasser zijn er een aantal zaken waar je altijd op moet letten. Zo let je natuurlijk op de kosten, maar het is ook slim om naar andere zaken te kijken. Denk hierbij aan de energiezuinigheid, de bouwkwaliteit, het aantal programma’s en meer. Op basis hiervan kun je een goede vaatwasmachine vinden die niet alleen binnen jouw budget past, maar daarnaast ook altijd zorgt voor een schone vaat. Een van de opties die je hebt is de Siemens SN657X02PE. Hier lees je alles over dit model en kun je aan de hand van deze informatie bepalen of het apparaat een goede optie is voor in jouw keuken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SN657X02PE

De Siemens SN657X02PE is een inbouw vaatwasser die je gemakkelijk in jouw keuken kunt integreren. De aanschaf van een afwasmachine zoals deze zorgt voor veel extra gemak. Je kunt vieze vaat direct in de vaatwasser plaatsen waardoor het niet meer op het aanrecht blijft liggen. Daarnaast hoef je zelf vrijwel niets te doen om schone vaat te krijgen. Het huishoudelijke apparaat is voorzien van een aantal handige extra’s, zoals de aanwezigheid van een intensieve zone voor zeer vuile vaat.

In de doos

  • Siemens SN657X02PE
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SN657X02PE

De installatie van een inbouw vaatwasser kun je zelf uitvoeren. In de meegeleverde handleiding staat precies aangegeven welke stappen je moet ondernemen om de vaatwasmachine te installeren. Het is daarnaast ook mogelijk om online te zoeken naar duidelijke video’s of beschrijvingen voor het installeren van je nieuwe hulp in de keuken. Het is daarnaast ook mogelijk om dit te laten uitvoeren door een professional.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 41 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

Siemens SN657X02PE inbouw vaatwasserBediening en onderhoud

De Siemens SN657X02PE is eenvoudig te bedienen via het bedieningspaneel. Hier kun je het gewenste programma kiezen en vervolgens op start drukken. Er zijn in totaal 7 programma’s waar je uit kunt kiezen. Zo kun je een speciaal anti-bacterieel programma kiezen, maar ook een behoedzaam programma voor je delicate vaat.

Deze inbouw vaatwasmachine van Siemens is voorzien van een programma voor machinereiniging. Dit houdt in dat je de automatische afwasmachine van binnenuit kunt laten reinigen. Je hoeft hierdoor zelf veel minder aan onderhoud te doen. Het is alsnog belangrijk om af en toe de sproeiarmen en filters te controleren. Als hier etensresten blijven vastzitten kan dit ervoor zorgen dat de vaatwasser minder goed werkt en dat de resultaten minder goed zijn.

Voor- en nadelen

Er zitten een aantal grote voordelen aan deze vaatwasser. In de eerste plaats heeft deze vaatwasmachine een krachtige inverter motor waarmee de vaatwasser minder snel stuk gaat, maar ook stiller is en minder energie verbruikt. Verder is de Siemens SN657X02PE ook voorzien van een doseerAssistent voor de gelijkmatige verspreiding van het vaatwasmiddel. Tot slot is er ook een intensieve zone waar hardnekkig vuil wordt verwijderd van je vaat.

Het toestel heeft als nadeel dat deze zeer stille vaatwasser energieklasse E heeft en daardoor minder energiezuinig is dan andere modellen van hetzelfde merk. Verder maakt de vaatwasser geen gebruik van een energiezuinige en natuurlijk manier om de vaat te drogen. Verder neemt de bestekmand veel ruimte in, waardoor er minder plek is voor andere couverts.

Conclusie

Ben je op zoek naar een van de beste vaatwassers die aan de belangrijkste eisen voldoet? Dan is de Siemens SN657X02PE een prima keuze. Wil je een meer energiezuinig model met extra’s zoals een natuurlijk droogresultaat? Dan kun je nog verder kijken naar een model die hier beter aan voldoet. Voor een van de beste smalle vrijstaande vaatwassers is de Siemens SR25ZW11ME een goede optie.