Siemens SN63EX14AN inbouw vaatwasser

Een nieuwe vaatwasser kopen brengt genoeg vragen met zich mee: wat is het budget, wat vind je belangrijk en wat zijn de extra’s waar je graag gebruik van wilt maken? Vaatwassers zijn er in allerlei soorten; de een nog geavanceerder dan de ander. Een van de merken waar je voor kunt kiezen is Siemens. Dit gevestigde merk heeft een groot aantal huishoudelijke apparaten op de markt gebracht, geliefd om hun degelijke kwaliteit. Ook voor een goede vaatwasser kun je bij dit merk terecht. In dit artikel vind je een uitgebreide omschrijving van de Siemens SN63EX14AN.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SN63EX14AN

De Siemens SN63EX14AN is een inbouw vaatwasmachine. Dit type vaatwasser kun je gemakkelijk zelf in je keuken integreren en profiteren van heel veel gemak. Deze vaatwasmachine behoort niet alleen tot de meest energiezuinige modellen in het assortiment van Siemens, maar daarnaast zijn er ook nog andere handige eigenschappen waar je van kunt profiteren. Denk onder andere aan de flexibele indeling van de vaatwasser, zodat je voor alle vaat gemakkelijk een plekje kunt vinden.

In de doos

  • Siemens SN63EX14AN
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SN63EX14AN

Een inbouw afwasmachine kun je zelf installeren. Je moet de vaatwasser in de eerste plaats goed in de nis plaatsen, maar daarnaast ook aansluiten op de waterleiding. Hoe je dit precies moet doen staat duidelijk aangegeven in de handleiding die je standaard krijgt meegeleverd. Je kunt er ook voor kiezen om de vaatwasser te laten plaatsen door een professioneel bedrijf. Er zijn webwinkels waarbij je het apparaat tegen betaling kunt laten bezorgen en plaatsen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Siemens SN63EX14AN inbouw vaatwasserHet is erg gemakkelijk om een vaatwasmachine als de Siemens SN63EX14AN te gebruiken. Je kunt via het bedieningspaneel een gewenst programma uitkiezen. Zodra je het programma hebt gekozen, voeg je het wasmiddel toe en druk je op start. Je kunt ook voor startuitstel kiezen wanneer je wilt dat een programma later begint. Als de vaatwasser klaar is hoor je een eindsignaal.

Deze inbouw vaatwasser van Siemens heeft een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat de onderdelen van goede kwaliteit zijn. Toch moet je de vaatwasser goed onderhouden wil je zo lang mogelijk van dit apparaat gebruik kunnen maken. Denk hierbij aan het controleren van de sproeiarmen en filters, maar ook aan het reinigen van de binnenzijde van de vaatwasser. Zo voorkom je dat de vaatwasser minder goed zal werken omdat er bijvoorbeeld etensresten vast zitten.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze vaatwasmachine is dat je een energiezuinige keuze maakt: met energieklasse C is de Siemens SN63EX14AN een zuinig apparaat waarmee je op jaarbasis veel geld kunt besparen. Verder is het een voordeel dat je de vaatwasser kunt bedienen met een app, waardoor het gebruik extra makkelijk wordt. Een nadeel van het toestel is dat er een aantal belangrijke extra’s ontbreken. In de eerste plaats maakt de vaatwasser geen gebruik van zeolietkorrels voor het drogen van de vaat, maar gebeurt dit nog met de ventilatie-droogtechniek. Daarnaast beschikt de Siemens SN63EX14AN niet over een anti-bacterieel programma voor een extra grondige reiniging.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een prima en energiezuinige vaatwasmachine met de belangrijkste basisfuncties en eigenschappen, dan is de Siemens SN63EX14AN een prima keuze. Wil je een vaatwasser met meer mogelijkheden op het gebied van reiniging en drogen? Dan kun je ook verder kijken naar andere modellen zoals de Siemens SN65EX56CN met een nog lager geluidsniveau.