Siemens SN57YS01CE inbouw vaatwasser

Waar moet je op letten als je een nieuwe vaatwasser aanbieding gaat bekijken? Niet alleen de prijs is belangrijk, maar ook de bouwkwaliteit, de energieklasse, de programma’s en handige extra’s waar je gebruik van kunt maken spelen een rol. Hecht je veel waarde aan energiezuinige vaatwassers? Dan is de Siemens SN57YS01CE wellicht een goede keuze. Deze vaatwasmachine van het vaatwasser merk Siemens heeft energieklasse B en is daardoor erg zuinig in gebruik. Verder heeft dit model meer eigenschappen waar je dagelijks van profiteert. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit type en kun je zelf bepalen of dit voor jou de juiste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SN57YS01CE

De Siemens SN57YS01CE is een zeer energiezuinige vaatwasser met energieklasse B. Je profiteert hiermee van een vaatwasmachine die beperkt energie verbruikt waardoor je jaarlijks veel geld kunt besparen. Deze vaatwasser heeft daarnaast geluidsniveau 43 dB en is hiermee ook een van de stilste modellen in het assortiment van Siemens. Het model biedt ruimte aan 14 couverts: de vaat van een groot gezin kan in één keer gereinigd worden.

In de doos

  • Siemens SN57YS01CE
  • Trechter voor zout
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SN57YS01CE

De Siemens SN57YS01CE is een inbouw afwasmachine en dit betekent dat je deze zelf in de nis kunt plaatsen: de afmetingen moeten wel precies kloppen. Verder moet je de vaatwasser ook nog aansluiten op de waterleiding. In de meegeleverde handleiding staat beschreven hoe je de installatie uitvoert. Het is daarnaast ook mogelijk om online uitgebreid te lezen hoe je een vaatwasmachine moet installeren en plaatsen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: B
  • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Siemens SN57YS01CE inbouw vaatwasserDe Siemens SN57YS01CE is een vaatwasser die je relatief eenvoudig kunt bedienen. Deze automatische afwasser heeft een klein bedieningspaneel waarop je kunt zien welk programma wordt aangezet. Het apparaat is te bedienen via de app en dit betekent dat je hier kunt kiezen welk programma wordt aangezet. Je kunt kiezen voor een antibacterieel programma, maar ook voor een behoedzaam of extra kort programma. Via de app kun je ook zien wanneer een programma ten einde komt.

Het is vrij eenvoudig om de Siemens vaatwasmachine te bedienen. Deze machine heeft een topklasse bouwkwaliteit en is daardoor gemaakt van sterke onderdelen. Toch is onderhoud belangrijk, maar hier hoef je zelf niet veel tijd aan te besteden. De vaatwasser is voorzien van een machine reinigingsprogramma, waarmee de machine van binnen uit reinigt. Wel kun je zelf af en toe de filters en sproeiarmen controleren, zodat je zeker weet dat de automatische afwasser goed blijft werken.

Voor- en nadelen

Bij de Siemens SN57YS01CE is de energiezuinigheid een van de grootste voordelen. Dit betekent dat je met deze vaatwasmachine veel geld kunt besparen. Verder is ook het lage geluidsniveau een belangrijk voordeel. Tot slot zorgen de zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat. De vele beschikbare programma’s maken het mogelijk om altijd een programma te kiezen voor je vaat die het beste past. Een mogelijk nadeel van deze energiezuinige inbouw vaatwasmachine is dat het toestel niet aangeeft hoelang het nog duurt voordat een programma is afgelopen: dit zie je echter wel in de app staan.

Conclusie

De Siemens SN57YS01CE is een goede vaatwasmachine met veel voordelen: de energieklasse, het geluidsniveau, de topklasse bouwkwaliteit en de vele handige functies zoals bediening via de app. Het is dan ook zeker een aanrader om deze vaatwasser aan te schaffen. Ben je op zoek naar een inbouw afwasmachine, dan kan de Siemens SN55ZS40CE een goede keuze zijn.