Siemens SN55ZS40CE inbouw vaatwasser

Het hebben van een vaatwasser is allang geen overbodige luxe meer. Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een vaatwasser. En wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe afwasmachine: is het belangrijk om te weten waar je op kunt letten, zodat je een goede keuze maakt. Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving van de Siemens SN55ZS40CE, een vaatwasmachine van het merk Siemens. Aan de hand hiervan krijg je een goed beeld van dit model en kun je ook een betere keuze maken. Wil je misschien deze inbouw vaatwasser kopen? Lees dan eerst snel verder!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SN55ZS40CE

De Siemens SN55ZS40CE is een inbouw vaatwasser van het merk Siemens. Siemens is een merk dat veel huishoudelijke apparaten op de markt brengt. Als het gaat om de vaatwasmachines is Siemens een merk dat veel tijd besteedt aan het creëren van een vaatwasser die veel gebruiksgemak met zich mee brengt. Ook dit model is hier een voorbeeld van. Deze vaatwasser heeft ruimte voor veel couverts, is gemakkelijk in te laden en is daarnaast ook voorzien van een zeer moderne en makkelijke droogtechniek. De automatische afwasser heeft energieklasse C.

In de doos

  • Siemens SN55ZS40CE
  • Trechter voor zout
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SN55ZS40CE

Wanneer je de Siemens SN55ZS40CE krijgt geleverd, kun je vrijwel direct aan de slag met de installatie van dit apparaat. Het is bij sommige (web)winkels goed mogelijk om de vaatwasmachine niet alleen te laten bezorgen, maar ook te laten plaatsen. Dit zorgt ervoor dat jij geen tijd kwijt bent. Ga je wel zelf aan de slag? Dan kun je gebruik maken van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Siemens SN55ZS40CE inbouw vaatwasserHet is makkelijk om de Siemens vaatwasser in gebruik te nemen. Deze vaatwasser heeft een bedieningspaneel waarmee je het gewenste programma kunt kiezen voor je vaat. Je kunt 14 couverts kwijt, en dit betekent dat je veel vaat kwijt kunt. Deze vaat kun je gemakkelijk en snel indelen. Vervolgens voeg je het vaatwasmiddel toe en kies je voor het gewenste programma. Zodra het apparaat klaar is hoor je een eindsignaal.

Hoe moet je een vaatwasser als de Siemens SN55ZS40CE onderhouden? Deze vaatwasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor je verzekerd kunt zijn van goede kwaliteit onderdelen. Toch is onderhoud belangrijk, omdat je hiermee de levensduur van de vaatwasser kunt verlengen. Het apparaat heeft een programma voor machinereiniging, waarmee je de machine van binnenuit reinigt. Dit zorgt ervoor dat etensresten en nare geuren geen kans maken.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Siemens SN55ZS40CE is dat de vaatwasser tot de zuinige modellen behoort. Je kunt veel geld besparen met een energiezuinige vaatwasser. Verder wordt er gebruik gemaakt van zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat. De Siemens SN55ZS40CE is daarnaast ook te bedienen met een app, waardoor je altijd en overal kunt zien wanneer je vaatwasser klaar is. Maar heeft deze vaatwasser dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat de vaatwasmachine niet voorzien is van een automatische wasmiddeldosering. Verder kun je op het toestel zelf niet zien hoe lang het nog duurt voordat een programma is afgelopen.

Conclusie

Wanneer je een kwalitatieve en energiezuinige inbouw vaatwasser zoekt is de Siemens SN55ZS40CE een uitstekende keuze. Deze machine biedt handige extra’s, waaronder de mogelijkheid om de machine van binnenuit te reinigen. Met het model ben je verzekerd van een goede aankoop. Zoek je een vrijstaand model? Kijk dan eens naar de Siemens SN236I01IE.