Siemens SN235W04EE vrijstaande vaatwasser

Wil je niet meer met de hand afwassen en dus een vaatwasmachine kopen? Wanneer je graag een goede vaatwasser wilt aanschaffen, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Je hebt de keuze uit heel veel verschillende modellen van diverse merken en daarnaast heb je naar alle waarschijnlijkheid ook een budget waar je je aan wilt houden. Een goede keuze maken is wel belangrijk, omdat je met een goede vaatwasser jarenlang kunt profiteren van heel veel gemak. Meer weten? Hier vind je alle belangrijke informatie over de Siemens SN235W04EE, een vaatwasser van het merk Siemens.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SN235W04EE

De Siemens SN235W04EE is een redelijk goedkope vrijstaande vaatwasser en dit betekent dat je de machine overal neer kunt zetten waar je zelf wilt. Wel moeten de juiste aansluitingen aanwezig zijn. Deze vaatwasser biedt ruimte aan 13 couverts en is daarmee een prima keuze voor een klein tot middelgroot gezin. Het apparaat is voorzien van een aantal functies waar je optimaal gebruik van kunt maken, zoals de doseerAssistent. Verder heeft de vaatwasser energieklasse F en een geluidsniveau van 46 dB.

In de doos

  • Siemens SN235W04EE
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SN235W04EE

Hoe moet je een vrijstaande vaatwasser als de Siemens SN235W04EE installeren? Je hebt hiervoor twee aansluitingen nodig: je hebt een wasmachinekraan nodig en daarnaast ook een aansluiting voor de afwasmachine op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. In de handleiding staan de stappen beschreven, maar je kunt ook online op zoek gaan naar duidelijke video’s en stappenplannen voor een correcte installatie.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: F
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Basisklasse
  • Aantal couverts: 12

Bediening en onderhoud

Siemens SN235W04EE vaatwasser vrijstaandDe Siemens inbouw vaatwasmachine is een makkelijk te bedienen vaatwasser. Via het bedieningspaneel kun je een gewenst programma kiezen en vervolgens op start drukken om de vaatwasser te laten beginnen. Bij deze vaatwasser kun je kiezen voor de doseerassistent, waarmee je een gelijkmatige verspreiding van het wasmiddel creëert. Dit betekent dat de vaat nog schoner wordt. Je kunt bij de Siemens SN235W04EE ook kiezen voor startuitstel.

Hoe moet je de Siemens SN235W04EE onderhouden? Deze afwasmachine heeft een basisklasse bouwkwaliteit, en dit betekent dat het belangrijk is om goed onderhoud te verrichten. Denk hierbij aan het reinigen van de vaatwasser van binnenuit, maar ook aan het controleren van de sproeiarmen en filters. Hier kunnen etensresten verstopt gaan zitten en ervoor zorgen dat de vaatwasmachine minder goed werkt.

Voor- en nadelen

De Siemens SN235W04EE heeft als belangrijkste voordeel dat de vaatwasser is voorzien van een inverter motor. Deze motor zorgt ervoor dat de vaatwasmachine niet alleen stiller is, maar ook minder energie verbruikt en minder snel stuk gaat. Verder is deze vaatwasser voorzien van een besteklade waarmee meer ruimte overblijft voor andere vaat. Er zitten wel een aantal nadelen aan deze vaatwasmachine. In de eerste plaats is het toestel met energieklasse F niet zuinig in gebruik. Daarnaast heeft deze vaatwasser geen speciale zone voor het grondig reinigen van zeer vuile vaat, zoals aangekoekte pannen.

Conclusie

De Siemens SN235W04EE is een basisklasse vaatwasser en dat betekent dat het model goed betaalbaar is, maar wel goed onderhouden moet worden om de levensduur te verlengen. Wel is deze vaatwasmachine voorzien van de belangrijkste functies en kun je hier prima gebruik van maken. Ben je aan het kijken naar een inbouw vaatwasmachine, dan is de Siemens SN63HX27TE wellicht een goede keuze.