Siemens SN235I03EE vrijstaande vaatwasser

Het kan lastig zijn om een goede vrijstaande vaatwasmachine te vinden voor in je keuken. Het aanbod is zeer groot en daarnaast heb je naar alle waarschijnlijkheid ook een bepaald budget waar je je graag aan wilt houden. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare vaatwasser, zijn er nog genoeg opties. Een van je mogelijkheden is de Siemens SN235I03EE. Deze afwasmachine is van het merk Siemens, is betaalbaar en voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Meer weten over deze vaatwasser en of dit voor jou de goede keuze is? Dat lees je hier.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Siemens SN235I03EE

De Siemens SN235I03EE is een vrijstaand model vaatwasser die je overal in je keuken kunt neerzetten. Je kiest met deze vaatwasser voor een model met energieklasse F. Daarnaast biedt deze automatische afwasser ruimte aan 13 couverts. Hiermee kun je veel vaat in één keer laten reinigen en snel weer schoon tot je beschikking hebben. Een vaatwasser aanschaffen brengt veel voordelen met zich mee: je bent zelf minder tijd kwijt en daarnaast weet je zeker dat je vaat goed schoon wordt.

In de doos

  • Siemens SN235I03EE
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens SN235I03EE

Het is goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het plaatsen van een vrijstaande vaatwasser. Wel heb je hiervoor de juiste aansluitingen nodig. Wanneer je deze aansluitingen nog niet hebt is het mogelijk om deze te gaan creëren. Je kunt dit ook overlaten aan een professional. Er zijn webwinkels die niet alleen vaatwasmachines bezorgen, maar ook voor je installeren. Verder kun je de Siemens SN235I03EE aan de hand van de meegeleverde handleiding installeren.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: F
  • Maximaal geluidsniveau: 48 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

Siemens SN235I03EE vrijstaande vaatwasserBediening en onderhoud

De bediening van de Siemens vrijstaande afwasmachine werkt als volgt. Zodra de vaat in het apparaat zit, kun je met het bedieningspaneel een gewenst programma kiezen. Bij deze vaatwasser heb je de keuze uit meerdere opties, waaronder Antibacterieel, Automatisch, Eco, Intensief, Kort en Standaard. Zodra je een keuze hebt gemaakt voeg je het wasmiddel toe en druk je op start. Het is daarnaast ook mogelijk om voor startuitstel te kiezen, wanneer je wilt dat het programma op een later tijdstip begint. Ook is het belangrijk om de Siemens SN235I03EE goed te onderhouden. Het toestel heeft een topklasse bouwkwaliteit, maar dit betekent niet dat je geen onderhoud hoeft te verrichten. Kies eens in de zoveel tijd voor het programma machinereiniging, waarmee de vaatwasser van binnenuit grondig gereinigd wordt.

Voor- en nadelen

Tot de voordelen van de Siemens SN235I03EE behoort onder andere de aanwezigheid van de resttijd-indicator. Dit betekent dat je precies kunt zien hoe lang een programma nog bezig is en wanneer je weer schone vaat hebt. Een ander voordeel is de inverter motor die ervoor zorgt dat je vaatwasser minder energie verbruikt. Het grootste nadeel van dit model is dat deze vaatwasser energieklasse F heeft en daardoor niet zuinig in gebruik is. Siemens heeft ook vaatwassers met energieklasse D of C.

Conclusie

De Siemens SN235I03EE is een goede vaatwasmachine die over de belangrijkste functies beschikt en daarnaast veel programma’s aanbiedt. De flexibele indeling van de vaatwasser zorgt daarnaast ook voor extra gemak. Het enige mogelijke minpunt is de energiezuinigheid. Een prima inbouw vaatwasser is de Siemens SX73HX60CE. Een goedkoper model vrijstaande afwasmachine is de Indesit DFO 3C26.