Samsung DW60R7040BB/EG inbouw vaatwasser

In je zoektocht naar een nieuwe vaatwasser heb je verschillende punten waar je op kunt letten. Het merk en de prijs spelen natuurlijk een rol, maar het is ook slim om te letten op zaken zoals technische specificaties, handige functies en de voor- en nadelen van een vaatwasser. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Samsung DW60R7040BB/EG. Dankzij de complete productbeschrijving en review wordt het voor jou nog makkelijker om te bepalen of deze vaatwasmachine voor jou de juiste keuze is!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Samsung DW60R7040BB/EG inbouw vaatwasserSamsung DW60R7040BB/EG

De Samsung DW60R7040BB/EG is een vaatwasser die niet alleen is voorzien van de belangrijkste basisfuncties, maar die ook verschillende extra’s biedt. Het toestel beschikt over energieklasse D en biedt een aantal energiebesparende functies aan. Volgens Samsung zorgt deze afwasmachine ervoor dat je jouw vaat snel en effectief wegwerkt. Je krijgt dan ook hygiënisch schone en droge vaat, zonder dat dit veel tijd in beslag neemt.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Samsung DW60R7040BB/EG

De installatie van een nieuwe vaatwasser is een klus die je zelf kunt doen, maar ook kunt overlaten aan een professional. In de meegeleverde handleiding staat beschreven wat je moet doen en daarnaast krijg je altijd de aan- en afvoerslang meegeleverd. Wil je dit liever niet zelf doen? Doe dan je aankoop bij een winkel of webshop die installatieservice biedt. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw vaatwasser
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

De bediening van de Samsung DW60R7040BB/EG is gemakkelijk. Aan de bovenzijde van de deur zit een bedieningspaneel met druktoetsen: je kiest hierbij eenvoudig een van de 7 programma’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een delicaat programma, maar ook voor een intensief programma. De wasmachine heeft ook een eco programma. Is de automatische afwasser klaar? Dan gaat deze automatisch open waardoor de vaat meteen goed opdroogt zonder dat jij hier nog iets aan hoeft te doen.

Een vaatwasser zo lang mogelijk gebruiken? Het onderhoud van je vaatwasser is belangrijk en dit geldt ook wanneer je de Samsung vaatwasmachine aanschaft. Controleer onder andere het filter en de sproeiarmen: deze kunnen door ophoping van vuil of vet minder goed werken. Je kunt ook af en toe de vaatwasser aanzetten zonder vaat erin, waardoor je het hele apparaat van binnen reinigt.

Voor- en nadelen

De Samsung DW60R7040BB/EG heeft een aantal voordelen waar je optimaal van profiteert. Zo heeft de vaatwasser meerdere programma’s en is het daardoor altijd mogelijk om het passende programma te kiezen voor je vaat. Daarnaast kun je de begintijd uitstellen en maak je ook handig gebruik van de halve belading functie, waarmee je niet onnodig water en stroom verbruikt. Een mogelijk nadeel van het model is dat je wel gebruik kunt maken van het eco-programma waarmee je op lagere temperatuur wast, maar dat het programma 3:30 duurt. Dit betekent dat je zeer lang moet wachten totdat je programma klaar is.

Conclusie

De Samsung DW60R7040BB/EG is een goede vaatwasser van topmerk Samsung. De flexibele indeling, de handige programma’s en extra functies maken deze vaatwasmachine een goede keuze. De aanwezigheid van een eco-programma is aantrekkelijk, maar door de zeer lange programmaduur is het te betwijfelen of je deze ook daadwerkelijk veel zult gebruiken.