Samsung DW60M6040SS inbouw vaatwasser

Bij het uitkiezen van een vaatwasser heb je heel wat mogelijkheden. Je kunt niet alleen kiezen voor de nieuwste en meest innovatieve modellen, maar ook voor basismodellen met de belangrijkste functies voor het reinigen van je vaat. Ben jij op zoek naar een goed basismodel met net die extra functies die je nodig hebt voor het extra gebruiksgemak? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een Samsung DW60M6040SS. Deze vaatwasmachine voldoet aan de belangrijkste eisen en is een mooi inbouwmodel voor in je keuken. Ontdek hier alles wat je moet weten over dit exemplaar.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Samsung DW60M6040SS inbouw vaatwasserSamsung DW60M6040SS

De Samsung DW60M6040SS is een afwasmachine met een basisklasse bouwkwaliteit. Dit houdt in dat je kiest voor een vaatwasser met de belangrijkste basisfuncties. Het model betreft een vaatwasser met A++ energielabel en bezit tevens een aantal energiebesparende functies. Zo reinigt deze vaatwasmahcinede vaat altijd hygiënisch en zal er nooit onnodig teveel water worden gebruikt. Verder kun je tal van handige reiningingsprogramma’s kiezen om het jezelf extra gemakkelijk te maken.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Samsung DW60M6040SS

Een inbouw vaatwasser als de Samsung DW60M6040SS moet goed worden geïntegreerd in de keuken. Daarvoor moet je een aantal stappen doorlopen. Deze vind je altijd duidelijk beschreven in de handleiding. Voor veel vaatwassers gelden dezelfde stappen, maar ze kunnen onderling ook iets afwijken. Ook is het belangrijk om de afwasmachine goed aan te sluiten op de waterleiding. Hiervoor vind je ook de duidelijke beschrijving in de handleiding. Kom je er niet uit? Dan kun je het ook altijd uit handen geven en door een gespecialiseerd bedrijf laten doen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

De Samsung afwasmachine heeft een vrij eenvoudige bediening. Via het bedieningspaneel, dat zich op de bovenzijde van de vaatwasser bevindt, kun je een programma uitkiezen. Er zijn vijf programma’s beschikbaar, waaronder de behoedzame stand en de intensieve stand. Je kunt ook een ECO-programma kiezen. Nadat je een programma hebt gekozen, voeg je het vaatwasmiddel toe en druk je op start. Het is bij dit model ook mogelijk om gebruik te maken van startuitstel.

Net als bij veel andere vaatwassers in de basisklasse is het ook bij de Samsung DW60M6040SS van belang om deze goed schoon te houden. Dit doe je door middel van regelmatige controle van de filters en de sproeiarmen. Ook kun je de vaatwasser eens in de zoveel tijd een programma laten draaien zonder dat je hierbij vaat in de vaatwasmachine hebt staan. Zo kan de vaatwasser zich van binnenuit goed reinigen. Vaatwasser onderhoud is dus erg belangrijk

Voor- en nadelen

De Samsung DW60M6040SS heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats heeft de vaatwasser de mogelijkheid om elk programma te verkorten. Op deze manier heb je snel een schone vaat. Het korte programma duurt slechts 60 minuten. Verder kun je een speciaal behoedzaam programma kiezen voor je glazen en andere delicate vaat.

Een mogelijk nadeel van dit huishoudelijke apparaat is dat deze niet over een inverter motor beschikt. Zo heb je met deze vaatwasser wat meer last van trillingen en geluid wanneer deze aanstaat.

Conclusie

Ben je op zoek naar een basisklasse vaatwasser die voornamelijk de belangrijkste taak uitvoert, namelijk het reinigen van de vaat? Dan is de Samsung DW60M6040SS een uitstekende keuze. Wil je liever een wat meer uitgebreid model met handige extra’s en een nog langere levensduur dankzij een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit? Dan is het wellicht slim om nog wat verder te kijken naar andere opties.