Samsung DW60M6040BB inbouw vaatwasser

Een goede vaatwasser is vandaag de dag bijna onmisbaar in een Nederlands huishouden. Het zorgt niet alleen voor veel gemak, maar ook voor een opgeruimde keuken. Er zijn vaatwassers verkrijgbaar in allerlei soorten en prijscategorieën. Wellicht ben je op zoek naar een prima basismodel waarbij je over de belangrijkste functies beschikt, maar waarmee je ook zeker bent van kwaliteit. De Samsung DW60M6040BB is een van de mogelijkheden. Hier ontdek je, aan de hand van de belangrijkste informatie, of deze vaatwasmachine ook voor jou de beste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Samsung DW60M6040BB inbouw vaatwasserSamsung DW60M6040BB

De Samsung DW60M6040BB is een automatische afwasmachine van het bekende merk Samsung. Je kunt dan ook enigszins verwachten dat je een kwalitatieve vaatwasser krijgt die ook nog eens een lange levensduur heeft. Met dit model inbouw vaatwasser ben je inderdaad verzekerd van de basiskwaliteit. De vaatwasmachine heeft een basisklasse bouwkwaliteit en beschikt over de belangrijkste wasprogramma’s. Wel heeft de afwasmachine een aantal extra’s waar je van kunt profiteren. Denk hierbij aan de resttijd-indicator en de kinderbeveiliging.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Samsung DW60M6040BB

Met de Samsung DW60M6040BB kies je voor een inbouw vaatwasmachine. Hierbij kent de installatie twee onderdelen. Ga je de vaatwasser installeren, dan moet je de vaatwasmachine zelf in een nis plaatsen in je keuken. Hiervoor vind je een duidelijke beschrijving in de handleiding. Ook moet je de afwasmachine aansluiten op de waterleiding om zo gebruik te kunnen maken van het water voor de reiniging van de vaat. Ook hiervan vind je een duidelijke beschrijving in de handleiding. Na de installatie is het belangrijk om bij de eerste wasbeurt te controleren op lekkage.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

De Samsung inbouw vaatwasser is eenvoudig te bedienen via het paneel dat zich aan de bovenzijde van de vaatwasser bevindt. Wanneer je de vaatwasmachine opentrekt, vind je het bedieningspaneel aan de bovenzijde. Het is erg gemakkelijk om het gewenste programma uit te kiezen en vervolgens het apparaat aan te zetten. De Samsung DW60M6040BB beschikt over startuitstel, waarmee je het begin van een programma een uur tot 24 uur kunt uitstellen. Als de vaatwasser klaar is, kun je deze uitruimen.

Omdat je met dit model afwasmachine voor een basisklasse vaatwasser kiest, is het van groot belang dat je zorgt voor regelmatig onderhoud. Op deze manier voorkom je verstopte filters of aangekoekte etensresten aan de wanden van de vaatwasser. Dit zorgt ervoor dat de afwasmachine minder goed werkt. Controleer ook regelmatig de sproeiarmen en prik de gaatjes met een satéprikker door zodat ze goed blijven werken.

Voor- en nadelen

De Samsung DW60M6040BB heeft een aantal voordelen. Zo heeft deze vaatwasser een aantal zeer bruikbare functies, zoals het programma voor halve beladingen. Hiermee maak je snel kleine hoeveelheden vaat schoon, zonder dat er hierbij teveel water en energie wordt verbruikt. Een ander voordeel van de redelijk zuinige inbouw vaatwasmachine is de aanwezigheid van een resttijd-indicator, waarmee je precies ziet hoe lang een programma nog duurt. Verder is de inrichting van het apparaat flexibel en kun je deze altijd goed inruimen.

Een mogelijk nadeel van de Samsung DW60M6040BB is dat deze vaatwasser niet beschikt over een inverter motor, in tegenstelling tot veel andere vaatwassers. Deze motor zorgt ervoor dat de afwasmachine stiller en energiezuiniger is, maar ook een langere levensduur heeft. Ook heeft dit model van de fabrikant energieklasse A++ en hiermee is de vaatwasser niet het meest energiezuinige model op de markt.

Conclusie

Op het gebied van gemak heeft de Samsung DW60M6040BB alles wat je nodig hebt en in dit geval kun je ook vertrouwen op de kwaliteit van Samsung. Wel heb je met deze vaatwasser voornamelijk te maken met een basisklasse model met de belangrijkste basisfuncties. Deze afwasmachine is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een betaalbare inbouw vaatwasser zonder al teveel poespas.