Samsung DW60M5050BB inbouw vaatwasser

Ben jij op zoek naar een nieuwe vaatwasser? Met het kopen van een vaatwasmachine kun je het voor jezelf een stuk makkelijker te maken. Een vaatwasser zorgt er niet alleen voor dat je geen vieze vaat op het aanrecht hoeft laten liggen; je bent er ook zeker van dat jouw vaat gemakkelijk en snel wordt schoongemaakt. Een van de apparaten waar je voor kunt kiezen is de Samsung DW60M5050BB. Deze vaatwasser voldoet aan een aantal belangrijke eisen. Maar is dit model afwasmachine ook voor jou een goede aankoop? Hier lees je alle informatie, de voor- en de nadelen van deze Samsung vaatwasser.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Samsung DW60M5050BB inbouw vaatwasserSamsung DW60M5050BB

Met de Samsung DW60M5050BB kies je voor een goede basisklasse vaatwasser die over de belangrijkste basisfuncties beschikt. Zo kun je maar liefst kiezen uit vijf wasprogramma’s, waaronder de ECO-stand, de intensieve stand of de antibacteriële stand. Bij de antibacteriële stand wordt de vaat op een extra hoge temperatuur gereinigd. Hierdoor blijven bacteriën, gluten en etensresten niet op de vaat achter. Het apparaat is dan ook ideaal voor mensen met een allergie.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Samsung DW60M5050BB

De Samsung DW60M5050BB is een inbouw vaatwasser en dat betekent dat de installatie twee onderdelen heeft. In de eerste plaats moet de vochtbescherming geplaatst worden om zo water en damp van de afwasmachine tegen te houden. Daarna moeten, indien nodig, de bevestigingsbeugels gemonteerd worden. Daarna plaats je de vaatwasser met de aansluitingen. Let er op dat je de vaatwasser vervolgens wel waterpas neerzet. Ook het frontpaneel moet dan nog  bevestigd worden. Tot slot bevestig je het keukenpaneel en zet je de vaatwasmachine vast. Een volledige beschrijving van de vaatwasser installatie vind je in de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Basisklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Je bedient de Samsung vaatwasmachine door middel van het bedieningspaneel dat zich op de bovenkant van de vaatwasser bevindt. Hier kun je het gewenste programma uitkiezen en vervolgens op start drukken. De Samsung DW60M5050BB is gelukkig voorzien van startuitstel, waarmee je zelf kunt instellen over hoeveel minuten of uren een programma van start gaat.

Met deze Samsung DW60M5050BB koop je een afwasmachine een basisklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat regelmatig onderhoud van belang is, om zolang mogelijk te kunnen profiteren van de vaatwasser. Je zult het apparaat dus wel regelmatig moeten schoonmaken. Hierbij maak je de filters schoon, zorg je ervoor dat er aan de binnenkant van de vaatwasser geen vetaanslag ontstaat, en maak je, indien mogelijk, de sproeiarmen schoon voor een grondige reiniging.

Voor- en nadelen

De Samsung DW60M5050BB heeft als voordeel dat het toestel uitermate geschikt is voor glaswerk. Dankzij een speciaal behoedzaam programma komt glaswerk altijd onbeschadigd uit de vaatwasser. Ook beschikt de vaatwasmachine over een resttijd-indicator. Hiermee kun je direct zien wanneer een programma klaar is. Tevens is het hygiëne programma een voordeel: hiermee wordt de vaat gereinigd op 70 graden en hebben bacteriën en etensresten geen kans.

Een nadeel van de Samsung DW60M5050BB is dat je te maken hebt met een basisklasse bouwkwaliteit. Deze vaatwassers zijn goedkoper in de aanschaf, maar hebben vaak ook een minder lange levensduur. Verder heeft dit model van de fabrikant energielabel A+. Hiermee is de vaatwasser niet het meest energiezuinige model op de markt.

Conclusie

De Samsung DW60M5050BB is een prima vaatwasser wanneer je op zoek bent naar een basisklasse model die je voornamelijk gebruikt voor de basisfuncties, namelijk het reinigen van de vaat. Heb je veel delicate vaat? Dan kun je optimaal gebruik maken van het behoedzame programma van de automatische afwasmachine. Deze goedkope inbouw vaatwasser is als basismodel zeker een aanrader.