Miele PG 8110 SmartBiz vrijstaande vaatwasser

Wil je een goede vaatwasser aanschaffen? Dan is de Miele PG 8110 SmartBiz een van de mogelijkheden die je hebt. Deze vaatwasmachine van het merk Miele is een van de duurdere modellen in het assortiment, maar wat krijg je voor deze prijs? Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model waaronder de voor- en nadelen. Zo kun je zelf gaan ontdekken of deze automatische afwasser een goede keuze is voor jou.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele PG 8110 SmartBiz

De Miele PG 8110 SmartBiz is een vrijstaande vaatwasser en dit betekent dat je deze kunt plaatsen waar je wilt, zolang het model maar aangesloten is aan de waterleiding. Deze afwasmachine is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook op kantoor, sportkantines of andere grotere locaties. Je kunt de vaatwasser met app bedienen waardoor je hem aanzet wanneer je wilt.

In de doos

  • Miele PG 8110 SmartBiz
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Miele PG 8110 SmartBiz

Het installeren van een vrijstaande vaatwasser brengt een aantal werkzaamheden met zich mee. Zo moet je er voor zorgen dat de vaatwasser is aangesloten op de waterleiding. Je krijgt de nodige slangen meegeleverd door Miele. In de handleiding en online vind je handige uitleg over hoe je een vrijstaande vaatwasser moet installeren.

Technische specificatiesMiele PG 8110 SmartBiz vrijstaande vaatwasser

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

De bediening van de afwasmachine is vrij eenvoudig. Aan de voorzijde van de deur zit een bedieningspaneel. Hier kun je gemakkelijk en snel een van de beschikbare programma’s kiezen en vervolgens laten starten. Wel is het belangrijk om nog wasmiddel toe te voegen voordat je op start drukt. Met deze vaatwasmachine is het ook mogelijk om voor startuitstel te kiezen. Daarnaast is het onderhouden van de machine niet veel werk, maar het is wel belangrijk om dit regelmatig uit te voeren. Denk hierbij aan het controleren van de sproeiarmen en filters, zodat deze niet verstopt komen te zitten. Verder kun je af en toe het programma machinereiniging aanzetten, zodat de vaatwasser van binnenuit reinigt.

Voor- en nadelen

Het feit dat de Miele vaatwasser aan het einde van een wasprogramma opent voor een sneller en beter droogresultaat is een groot voordeel. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt en daarnaast zet je de vaat direct uit de vaatwasmachine in de kast. Verder kun je de Miele PG 8110 SmartBiz met een app bedienen, dit zorgt voor extra gemak. Ook is er een speciaal programma waarmee al het glaswerk extra goed beschermd wordt. Zo weet je zeker dat glazen onbeschadigd en glanzend uit de vaatwasser komen. Een mogelijk nadeel van het toetstel is dat deze vaatwasser met energieklasse A++ niet tot de meest energiezuinige modellen van Miele behoort. Verder is er geen functie waarmee je de programmaduur kunt verkorten.

Conclusie

De Miele PG 8110 SmartBiz is een relatief dure vaatwasser die waarschijnlijk vooral geschikt is voor in kantines op kantoor of elders. Hoewel de afwasmachine aan de belangrijkste basisfuncties voldoet, is de prijs aan de hoge kant en kun je ook vergelijkbare modellen voor een lagere prijs aanschaffen. Voor een vrijstaande vaatwasser kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de Miele G 5022 SC CLST.