Miele G 7362 SC Vi inbouw vaatwasser

Het uitzoeken van een nieuwe vaatwasser gaat gepaard met heel wat mogelijkheden. Ga je voor een vaatwasser met een hoge energiezuinigheid of hecht je juist meer waarde aan de ruimte die een vaatwasmachine biedt? Met een goede afwasmachine als de Miele G 7362 SC Vi ben je verzekerd van beide: je hebt ruimte voor 14 couverts en daarnaast is het toestel met energieklasse C (oud: A+++ -10%) zeer zuinig. Meer weten over deze vaatwasser? Hier lees je alle belangrijke informatie.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 7362 SC ViMiele G 7362 SC Vi AutoDos inbouw vaatwasser

Met deze volledig integreerbare vaatwasser kies je voor een automatische afwasmachine die een aantal handige voordelen heeft waar je van kunt profiteren en een hiervan is de hoge energieklasse. Met de aanschaf van dit model kies je voor een van de meest energiezuinige vaatwassers van Miele en dat zul je ook gaan merken. De fabrikant is niet voor niets een merk dat aan de top staat als het gaat om de productie van vaatwassers en daar is dit model uit het assortiment een bewijs van.

In de doos

  • Miele G 7362 SC Vi
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Miele G 7362 SC Vi

Om de Miele G 7362 SC Vi is een inbouw vaatwasser en dit betekent dat je deze zelf moet installeren. Zo moet je de vaatwasmachine zelf in de nis plaatsen maar moet je de vaatwasser ook aansluiten op de waterleiding. Hoe de installatie van deze vaatwasser in zijn werk gaat, kun je stap voor stap lezen in de handleiding die je meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C (oud: A+++ -10%)
  • Maximaal geluidsniveau: 42 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van de Miele vaatwasmachine is betrekkelijk eenvoudig. Zo heeft de vaatwasser een bedieningspaneel aan de bovenzijde. Hiermee kun je de het gewenste programma kiezen en eventuele extra’s kiezen voor het aanzetten van de vaatwasser. Vervolgens druk je op start of kun je ervoor kiezen om de vaatwasser op een later tijdstip te laten starten.

Hoe moet je de vaatwasser onderhouden? Met de Miele G 7362 SC Vi kies je voor een vaatwasser met topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat je profiteert van een lange levensduur. Wel is het goed om te weten dat je alsnog onderhoud moet verrichten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de filters en sproeiarmen regelmatig reinigt. Deze afwasmachine heeft ook een speciaal programma voor machinereiniging waarvoor je kunt kiezen.

Voor- en nadelen

Deze vaatwasser heeft een aantal grote voordelen. Voornamelijk de energieklasse is een voordeel, want hiermee is het toestel zeer zuinig. Je bespaart dus geld met het gebruik van deze automatische afwasser. Daarnaast is het toestel ook erg stil, dankzij het maximale geluidsniveau van 42 dB hoort dit model tot de stilste vaatwassers in het assortiment. Verder heeft de vaatwasser een functie voor het automatisch doseren van afwasmiddel: zo voorkom je verspilling. Een mogelijk nadeel van deze afwasser is dat er geen sprake is van vloerprojectie waarmee je kunt zien hoe lang het nog duurt voordat een programma klaar is. Verder behoort dit apparaat ook tot de duurdere vaatwassers in het segment.

Conclusie

De Miele G 7362 SC Vi is een redelijk dure vaatwasser, maar daar krijg je ook veel voor terug. Het is dan ook goed om te weten dat je met dit type vaatwasmachine een uitstekende keuze maakt. Je bent niet alleen verzekerd van energiebesparing, maar je bespaart ook afwasmiddel. Verder kun je de vaatwasser gemakkelijk verbinden via wifi om zo op je smartphone te kunnen zien wanneer het toestel klaar is. Een ander goed model is de G 7152 SC Vi.