Miele G 7100 SC BW vaatwasser

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je niet alleen kiezen voor een inbouw vaatwasmachine die je in je keuken kunt integreren, maar ook voor een vrijstaand model. Een van de mogelijkheden als het gaat om een vrijstaande vaatwasser is de Miele G 7100 SC BW. Deze afwasmachine is van het bekende merk Miele en heeft een aantal handige functies waar je gebruik van kunt maken. Hier lees je alles wat je moet weten over dit model en kun je aan de hand hiervan zelf bepalen of je deze automatische afwasmachine wilt aanschaffen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 7100 SC BWMiele G 7100 SC BW vrijstaande vaatwasser

De Miele G 7100 SC BW is een vrijstaande vaatwasser met een zeer hoge energiezuinigheid: met energieklasse C (oud: A+++ -10%) behoort deze afwasmachine tot de zuinigste vaatwassers van Miele, maar ook tot een kleine selectie van vaatwassers van andere merken. Wanneer je energiezuinigheid hoog in het vaandel hebt staan, is de machine dan ook een goede keuze. Het apparaat is ontworpen om uit te blinken op functionaliteit. Dit uit zich niet alleen in de 3D besteklade, maar ook in de aanwezigheid van programma’s als het QuickPowerWash programma.

In de doos

  • Miele G 7100 SC BW
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Miele G 7100 SC BW

Een vrijstaand model als deze afwasmachine kun je gemakkelijk en snel installeren. Het enige wat je hoeft te doen is het aansluiten van de vaatwasser op een waterleiding. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook hulp bij inschakelen. Een vaatwasmachine installeren kan met behulp van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: C (oud: A+++ -10%)
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Hoe moet je de afwasmachine bedienen? Deze vaatwasser heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde: hier kun je niet alleen het gewenste programma kiezen, maar selecteer je ook gemakkelijk en snel de startuitstel functie. Zo bepaal je zelf wanneer de vaatwasser gaat starten met het programma. Het is overigens vrij eenvoudig om deze afwasmachine te onderhouden. Dankzij de topklasse bouwkwaliteit ben je verzekerd van een lange levensduur, maar dit betekent niet dat je niets hoeft te doen. Kies regelmatig voor het programma machinereiniging om de vaatwasser van binnenuit te reinigen. Ook kun je zelf de sproeiarmen en filters schoonmaken om er zeker van te zijn dat ze goed blijven werken.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van deze Miele vaatwasser is dat deze zeer energiezuinig is. Daarnaast opent het huishoudelijke apparaat zich automatisch na een wasprogramma, zodat de vaat sneller en beter kan drogen. Verder is ook het QuickPowerWash programma een voordeel: hiermee kun je binnen 58 minuten je hele vaat reinigen. Als nadeel van dit model van de fabrikant kan benoemd worden dat de steunen in de onderste lade niet neerklapbaar zijn. Dit betekent dat er iets aan flexibiliteit verloren gaat.

Conclusie

Ben je op zoek naar de beste vrijstaande vaatwasser? Dan is de Miele G 7100 SC BW zeker een aanrader. Deze kwalitatieve vaatwasser voldoet aan de belangrijkste eisen, is zeer energiezuinig en biedt tal van handige extra’s. Ben je op zoek naar een volledig integreerbare vaatwasser, dan is de G 7362 SC Vi misschien wel iets voor jou.