Miele G 5640 SCi BRWS vrijstaande vaatwasser

Wellicht denk je dat er in jouw keuken geen ruimte is voor een vaatwasser. Toch kan het mogelijk zijn dat er prima een vaatwasser in past. Er zijn ook modellen beschikbaar die extra smal zijn, waardoor ze ook goed in kleinere keukens passen. Met de Miele G 5640 SCi BRWS kies je voor een van de beste smalle vaatwasmachines van 45 centimeter breed. Benieuwd naar de eigenschappen, voor- en nadelen? Die lees je hier!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 5640 SCi BRWSMiele G 5640 SCi BRWS inbouw vaatwasmachine

De Miele G 5640 SCi BRWS is een volledig te integreren inbouw vaatwasser die je vrijwel overal in de keuken neer kunt zetten. En omdat de vaatwasmachine smaller is en daardoor minder ruimte in beslag neemt, past deze prima in een kleinere keuken. Deze smalle afwasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit en en daardoor ben je voorzien van een lange levensduur. Verder is het apparaat voorzien van een aantal handige extra’s waarmee het gebruik van dit model nog makkelijker en aangenamer wordt.

In de doos

  • Miele G 5640 SCi BRWS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Miele G 5640 SCi BRWS

Wil je de Miele afwasmachine gaan plaatsen? Dan is het belangrijk om een locatie te zoeken waar de vaatwasser aangesloten kan worden op de waterleiding, zodat je er zeker van bent dat de vaatwasmachine goed kan werken. Mogelijk moet er eerst een aansluiting geplaatst worden. Je kunt hiervoor professionele hulp inschakelen. Ga je zelf aan de slag met het plaatsen van de vaatwasser? De handleiding en online informatie helpen je verder.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 9

Bediening en onderhoud

De afwasmachine is relatief eenvoudig te bedienen. Aan de voorzijde van het apparaat zit een bedieningspaneel waarmee je gemakkelijk en snel het juiste programma kunt kiezen. Vervolgens voeg je wasmiddel toe en druk je op start. De vaatwasmachine is ook voorzien van startuitstel-functie. Ondanks dat de Miele G 5640 SCi BRWS een topklasse bouwkwaliteit heeft, wil dit niet zeggen dat je niets aan onderhoud hoeft te doen. Zo is het goed om te weten dat je regelmatig de filters en sproeiarmen moet controleren: hier gaan gemakkelijk etensresten vast zitten en dit kan ervoor zorgen dat het toestel minder goed werkt. Het is aan te raden om de vaatwasser eens in de zoveel tijd van binnen te reinigen.

Voor- en nadelen

Een voordeel van deze vaatwasser van Miele is dat het model ideaal is voor kleinere keukens, dankzij de breedte van 45 centimeter. Daarnaast heeft de vaatwasser een topklasse bouwkwaliteit waardoor je verzekerd bent van een langere levensduur. Daarnaast kun je kiezen voor handige extra’s zoals het QuickPowerWash programma: hiermee wordt je vaat in slechts 58 minuten gereinigd. Heeft deze vaatwasser ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat de vaatwasser, doordat deze extra smal is, ook minder ruimte biedt aan vaat. Je kunt 9 couverts kwijt in deze vaatwasser. Ter vergelijking: in een normale vaatwasser kun je vaak 13 tot 14 couverts kwijt.

Conclusie

Wanneer je een passende vaatwasser zoekt voor jouw kleine keuken is de Miele G 5640 SCi BRWS zeker een aanrader. Hij voldoet aan de belangrijkste eisen en is daarnaast voorzien van handige extra’s. Wel is deze vaatwasser minder ideaal voor grotere gezinnen, vanwege de beperkte ruimte. Ook kun je eens kijken aar de Samsung DW60M6040SS inbouw vaatwasser. Een andere goede vrijstaande vaatwasmachine is bijvoorbeeld de Miele PG 8110 SmartBiz.