Miele G 5272 SC Vi inbouw vaatwasser

Je hebt veel baat bij het aanschaffen van een goede vaatwasser. Het zorgt er niet alleen voor dat je vaak snel schoon wordt, maar je hoeft er zelf ook vrijwel niets aan te doen. Maar hoe moet je een goede vaatwasser kopen wanneer er zoveel keuze is? Je kunt selecteren op vaatwasser merk, maar ook op kwaliteit en energieklasse. Een van de opties die je hebt is de Miele G 5272 SC Vi, een goede en energiezuinige vaatwasmachine van het bekende merk Miele. Wil je meer weten over deze afwasmachine en of het voor jou de goede keuze is? Hier lees je alle informatie.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 5272 SC Vi

De Miele G 5272 SC Vi is een kwalitatieve vaatwasser waarmee je al jouw vaat schoon krijgt. Vooral wanneer je veel waarde hecht aan energiezuinigheid is dit huishoudelijke apparaat een goede keuze. Je bent met dit model verzekerd van een vaatwasser in energieklasse C. Verder kun je veel vaat kwijt: er is plaats voor 14 couverts en hiermee is de afwasmachine een stuk ruimer dan vergelijkbare modellen.

In de doos

  • Miele G 5272 SC Vi
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Miele G 5272 SC Vi

Met dit type kies je voor een inbouw vaatwasser en dat betekent dat je deze zelf op de juiste plek in de keuken moet plaatsen. Je plaatst de vaatwasmachine zelf in de nis en daarnaast moet je het toestel ook zelf aansluiten op de waterleiding om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Met behulp van de handleiding die je meegeleverd krijgt, kun je zelf aan de slag met de installatie.

Technische specificatiesMiele G 5272 SC Vi vaatwasser inbouw

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C (oud: A+++)
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Miele G 5272 SC Vi heeft een handig bedieningspaneel aan de bovenzijde van de deur. Via dit bedieningspaneel kun je een gewenst programma kiezen en laten starten, maar ook kiezen voor startuitstel wanneer je wilt dat een programma later van start gaat. Zodra de vaatwasser klaar is, hoor je een eindsignaal en kun je de vaatwasser gaan uitruimen. De automatische afwasser heeft verder een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat je te maken hebt met sterke onderdelen die wel tegen een stootje kunnen. Toch is het alsnog belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten, bijvoorbeeld aan de sproeiarmen of de filters. Op deze manier weet je zeker dat er geen etensresten vast blijven zitten en dat de vaatwasmachine optimaal blijft werken.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van dit model is dat het apparaat erg zuinig is. Tijdens het gebruik van deze vaatwasser verbruik je niet meer water en energie dan nodig is en hiermee bespaar je op je energierekening. Verder heeft de vaatwasser een handige 3D-MultiFlex besteklade die je zelf kunt aanpassen. Daarnaast is de AutoOpen functie ook een voordeel: hiermee opent de Miele inbouw afwasmachine automatisch na een wasprogramma zodat de vaat kan drogen. Maar wat zijn nadelen van dit toestel? In de eerste plaats kan het nadelig zijn dat de vaatwasser net wat meer geluid maakt dan vergelijkbare modellen. Het maximale geluidsniveau is 45 dB. Verder geeft de vaatwasser niet aan wanneer het programma is afgelopen.

Conclusie

Met een vaatwasser als de Miele G 5272 SC Vi kies je voor kwaliteit zoals je die van Miele kunt verwachten. Met veel handige functies en extra’s kun je jouw vaat met nog meer gemak schoon krijgen. Deze inbouw vaatwasmachine is dan ook een aanrader wanneer je zoekt naar kwaliteit en een hoge functionaliteit. Zoek je een vrijstaand model, kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Miele G 5022 BRWS.