Miele G 5222 BRWS vrijstaande vaatwasser

In je zoektocht naar een vaatwasser aanbieding zijn er altijd een paar punten waar je goed naar kijkt. Zo kijk je natuurlijk naar de prijs, maar wellicht ook naar de energieklasse, de beschikbare ruimte en de handige extra’s die de vaatwasser aanbiedt. Op deze manier onderscheiden de vele vaatwasser zich van elkaar: ze hebben allemaal eigen extra’s en goede functionaliteiten. Ook de Miele G 5222 BRWS is een van de betaalbare modellen van Miele die aan de belangrijkste eisen voor een vaatwasser voldoet. Is dit model ook voor jou de beste keuze? Dat ontdek je hier.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 5222 BRWS

De Miele G 5222 BRWS is een vrijstaande vaatwasser die je zelf op een plek in de keuken kunt neerzetten, maar deze kan ook elders geplaatst worden. De afwasmachine is daarnaast erg zuinig, heeft een topklasse bouwkwaliteit en heeft daarnaast verschillende programma’s beschikbaar waardoor je altijd de juiste optie kiest voor jouw vaat. Het toestel is ruim opgezet en dus kun je veel vaat kwijt.

In de doos

  • Miele G 5222 BRWS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Miele G 5222 BRWS

Met het installeren van de inbouwvaatwasser is het belangrijk om te controleren of de juiste aansluitingen aanwezig zijn. Zo moet je de vaatwasmachine altijd aansluiten op de waterleiding. Is er nog geen aansluiting aanwezig, dan zul je deze eerst moeten maken. In de handleiding staat aangegeven welke stappen je moet ondernemen, maar je kunt ook professionele hulp inschakelen bij de installatie.

Technische specificatiesMiele G 5222 SC BRWS vrijstaande vaatwasser

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: C (oud: A+++)
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Als het gaat om bediening is de automatische afwasser eenvoudig in gebruik. Aan de voorzijde van de vaatwasser zit een bedieningspaneel waarmee je een van de 5 programma’s kunt kiezen. Er is een eco-stand, een intensieve stand en een behoedzaam programma voor glaswerk. Je kunt daarnaast ook kiezen voor startuitstel wanneer je wilt dat een programma later zal beginnen. Dit type heeft een topklasse bouwkwaliteit en dat betekent dat je vaatwasser een lange levensduur heeft. Het is alsnog belangrijk om eens in de zoveel tijd onderhoud te verrichten, zodat je deze levensduur kunt verlengen. Controleer de filters en de sproeiarmen, zodat je zeker weet dat deze goed blijven werken.

Voor- en nadelen

Het feit dat de vaatwasser zeer energiezuinig is, is een van de grote voordelen van deze Miele vrijstaande vaatwasser. Bij een automatisch programma is er onder andere sprake van een maximaal waterverbruik zodat er niets verloren gaat. Een ander voordeel is de ruime opzet van de vaatwasser, waardoor je gemakkelijk veel verschillende vaat kunt plaatsen. Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat deze vaatwasser een wat hoger geluidsniveau heeft dan vergelijkbare modellen. Daarnaast is er geen sprake van een machinereiniging programma waarmee de vaatwasmachine zichzelf van binnen reinigt.

Conclusie

Bij Miele staan functionaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel en dat wordt ook met de Miele G 5222 BRWS weer bewezen. Je kiest voor een betaalbare en prettige vaatwasmachine die niet alleen ruimte biedt voor veel vaat, maar ook genoeg fijne programma’s heeft waar je uit kunt kiezen. Het model is dan ook een goede keuze voor ieder huishouden als het om een inbouw vaatwasmachine gaat. Voor een vrijstaand model is de Miele G 4383 SC Vi een goede keuze.