Miele G 5074 SC Vi inbouw vaatwasser

Een goede vaatwasser is inmiddels geen overbodige luxe meer in veel huishoudens: het hebben van een kwalitatieve vaatwasmachine hoort erbij en zorgt ervoor dat je jouw vaat veel sneller en met veel gemak kunt doen. Onder andere de Miele G 5074 SC Vi is hier een voorbeeld van. Deze vaatwasser van het merk Miele staat niet alleen bekend om de goede kwaliteit, maar ook om de functionaliteit. Wanneer je op zoek bent naar een automatische afwasmachine is dit model mogelijk de juiste keuze. Hier lees je alle belangrijke informatie, zoals de voor- en nadelen van dit model.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 5074 SC ViMiele G 5074 SC Vi inbouw vaatwasser

De Miele G 5074 SC Vi is een vaatwasser van het merk Miele. Bij Miele staan onder andere functionaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel. Dit kun je merken aan de verschillende modellen die door de jaren heen op de markt zijn gebracht. Er wordt gekeken naar manieren om het gebruik van de vaatwasser zo aangenaam mogelijk te maken. Dit toestel heeft energieklasse E en is hiermee een energiezuinig model. Ook de topklasse bouwkwaliteit draagt bij aan de lange levensduur van de afwasmachine.

In de doos

  • Miele G 5074 SC Vi
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de vaatwasser

Deze inbouw vaatwasser kun je aan de hand van de handleiding zelf installeren. Je krijgt de aanvoerslang, afvoerslang en installatiemateriaal meegestuurd. Je moet de vaatwasser zelf in de nis plaatsen, maar ook aansluiten op de waterleiding.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Hoe moet je de Miele G 5074 SC Vi bedienen? Deze vaatwasmachine is, zoals alle andere inbouw vaatwassers, voorzien van een bedieningspaneel. Via dit paneel kun je in de eerste plaats het gewenste programma kiezen. Hier vind je ook de startknop en de startuitstel-knop. Voordat je de vaatwasser aanzet voeg je nog het afwasmiddel toe. Als de vaatwasser klaar is hoor je een eindsignaal. Het apparaat is van topklasse bouwkwaliteit en dat betekent dat je langer dan gemiddeld gebruik kunt maken van deze vaatwasser. Toch betekent dit niet dat je geen onderhoud moet uitvoeren. Het is zeker belangrijk om de afwasmachine eens in de zoveel tijd te reinigen: denk hierbij aan de sproeiarmen en filters.

Voor- en nadelen

Wat zijn de grootste voordelen van deze vaatwasser? In de eerste plaats is het een groot voordeel dat de Miele G 5074 SC Vi plaats heeft voor 14 couverts. Hiermee is deze vaatwasser ruimer dan veel andere vergelijkbare modellen. Met deze vaatwasmachine kan een groot gezin veel vaat in één keer reinigen. Verder beschikt het type ook over het QuickPowerWash programma: hiermee kun je de vaat binnen 58 minuten weer schoon laten maken. Een nadeel van dit model vaatwasser is dat er geen sprake is van een ventilatie-droogtechniek. Het zal daardoor langer duren voordat de vaat droog is en weer in de kast gezet kan worden.

Conclusie

Met de Miele G 5074 SC Vi kies je voor een hoge kwaliteit vaatwasser van het vooraanstaande merk Miele. De topklasse bouwkwaliteit zorgt ervoor dat deze inbouw vaatwasmachine langer meegaat dan een vaatwasser van middenklasse bouwkwaliteit. Een ander wellicht interessant model is de Miele G 5277 SC Vi XXL.