Miele G 5072 Vi inbouw vaatwasser

Is het tijd om een nieuwe inbouw vaatwasser aan te schaffen? Hiervoor heb je heel veel verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een inbouw of vrijstaande vaatwasser, maar daarnaast ook voor verschillende modellen. Als het gaat om topmerken behoort Miele hier zeker bij; je hebt bij dit merk dan ook volop de keuze voor goede vaatwassers. De Miele G 5072 Vi is een van je mogelijkheden: deze vaatwasmachine biedt ruimte voor veel couverts en heeft daarnaast nog andere handige extra’s. Hier lees je meer over dit model!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 5072 Vi

De Miele G 5072 Vi is een inbouw vaatwasmachine die je volledig in je keuken kunt integreren. Het toestel heeft een topklasse bouwkwaliteit en zal daardoor langer meegaan dan een vaatwasser met een middenklasse bouwkwaliteit. De vaatwasser biedt ruimte aan 14 couverts en dit betekent dat je veel vaat in één keer kunt reinigen.

In de doos

  • Miele G 5072 Vi
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de vaatwasser

Met een inbouw vaatwasmachine als de G 5072 Vi kun je vaak zelf aan de slag met de installatie. Dit houdt in dat je de vaatwasser in de nis moet plaatsen, maar daarnaast ook moet aansluiten aan de waterleiding. Je krijgt hiervoor de benodigdheden opgestuurd, waaronder de aanvoer- en afvoerslang, maar ook installatiemateriaal. Ook zit er altijd een handleiding bij, zodat je weet wat je moet doen.

Technische specificatiesMiele G 5072 Vi inbouw vaatwasser

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om deze Miele inbouw afwasmachine te bedienen. Deze vaatwasser heeft een handig bedieningspaneel. Hier staan alle programma’s waar je uit kunt kiezen, maar daarnaast zit hier ook de startknop. Wil je de vaatwasser aanzetten? Dan voeg je het eerst het wasmiddel toe en kies je daarna het gewenste programma. Vervolgens kun je op start drukken: de vaatwasmachine gaat nu van start. Ondanks dat de vaatwasser een topklasse bouwkwaliteit heeft betekent dit niet dat je geen onderhoud hoeft te verrichten. Ook bij een vaatwasser als de Miele G 5072 Vi is het belangrijk om de machine goed te reinigen, met name de sproeiarmen en de filters. Op deze manier kun je nog langer gebruik maken van het huishoudelijke apparaat.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Miele G 5072 Vi is dat deze vaatwasser plaats heeft voor 14 couverts. Hiermee is de vaatwasser een stuk ruimer dan veel vergelijkbare modellen. Daarnaast gaat de vaatwasser lang mee vanwege de hoge bouwkwaliteit. Een ander voordeel is het beperkte waterverbruik: je verbruikt minder water en daardoor ook minder energie. Het huishoudelijke apparaat heeft als nadeel dat de automatische afwasser niet beschikt over een ventilatie-droogtechniek waardoor de vaat sneller en beter droogt.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een goede en energiezuinige inbouw vaatwasser die daarnaast ook niet tot de duurste vaatwassers behoort is de Miele G 5072 Vi een prima keuze. Deze vaatwasmachine heeft waterbesparende programma’s en heeft daarnaast een topklasse bouwkwaliteit waardoor deze nog langer meegaat. Een ander goed model is de Miele G 5074 SC Vi.