Miele G 5022 BRWS vrijstaande vaatwasser

Meer dan de helft van de Nederlandse huishouden is in het bezit van een vaatwasser. En omdat de vaatwassers steeds geavanceerder zijn is het zeker aantrekkelijk om hierin te kijken naar de mogelijkheden. Wanneer je graag een goede vrijstaande vaatwasmachine wilt van een vooraanstaand merk is de Miele G 5022 BRWS een optie. Deze vaatwasser van Miele heeft een topklasse bouwkwaliteit, maar dat is niet het enige voordeel. Lees hier alle informatie over dit apparaat en ontdek of het model ook voor jou de juiste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Miele G 5022 BRWSMiele G 5022 BRWS vrijstaande vaatwasser

Met deze automatische afwasser kies je voor een vrijstaande vaatwasmachine die je kunt plaatsen waar je wilt, als het maar in de buurt is van de juiste aansluitingen. De afwasmachines van Miele staan bekend om hun hoge kwaliteit, maar ook om de handige functies en de algehele goede functionaliteit. Wil je een Miele vaatwasser kopen, dan is de prijs vaak wel iets hoger dan die van de concurrenten. Maar wil je een van de beste vrijstaande vaatwasmachines aanschaffen, dan is de Miele G 5022 BRWS een goede keuze.

In de doos

  • Miele G 5022 BRWS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Miele G 5022 BRWS

Hoe moet je deze vaatwasser installeren? Het is belangrijk om deze vaatwasser te plaatsen op een plek waar je een aansluiting hebt op de waterleiding. Heb je nog geen aansluiting, dan zul je deze eerst nog moet maken. Alles over de aansluiting en installatie van de vaatwasmachine staat beschreven in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om het toestel te bedienen. Met het bedieningspaneel van de vaatwasser kun je het gewenste programma kiezen en vervolgens op start drukken. Ook is de Miele G 5022 BRWS voorzien van startuitstel waarmee je zelf kunt bepalen wanneer een specifiek programma van start gaat. Zodra je het wasmiddel hebt toegevoegd kun je op start drukken en gaat de vaatwasmachine starten. Zodra je het eindsignaal hoort is de vaatwasser klaar. We hebben het hier over een vaatwasser met topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat de vaatwasser over het algemeen langer mee zal gaan. Wel is het belangrijk om de vaatwasmachine alsnog goed te onderhouden. Denk hierbij aan het reinigen van de sproeiarmen en de filters. Zo zorg je ervoor dat de vaatwasser goed blijft werken en dat je er langer gebruik van kunt maken.

Voor- en nadelen

Wat zijn de grootste voordelen van deze afwasmachine? In de eerste plaats is de bouwkwaliteit van de topklasse, en daardoor gaat de vaatwasser langer mee. Verder is er genoeg ruimte voor 14 couverts, waardoor deze ruimer is dan vergelijkbare modellen. Ook kun je kiezen voor een intensief programma, waardoor ook bijvoorbeeld aangekoekte ovenschalen weer volledig schoon worden. Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat deze vaatwasmachine minder zuinig in gebruik is. Dit komt wellicht ook omdat de vaatwasser goedkoper is dan veel andere modellen van Miele die wel een hogere energieklasse hebben.

Conclusie

De Miele G 5022 BRWS is een betaalbare vaatwasser waarmee je niet alleen jouw vaat goed schoon krijgt, maar waarmee je ook veel vaat tegelijkertijd kunt reinigen. Voor de prijs is deze vaatwasmachine een goede keuze. Ben je op zoek naar een vaatwasser met een hogere energieklasse? Dan heeft Miele nog genoeg andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de Miele G 7100 SC BW. Voor een inbouw model kun je o.a. kijken naar de Bosch SPV4EKX60E en de Etna VW844HM.