Inventum VW7080BS+++ vrijstaande vaatwasser

Bij het uitkiezen van een nieuwe vaatwasser zijn er een aantal belangrijke zaken op om te letten. Natuurlijk spelen het merk en de prijs een rol, maar er zijn ook veel andere punten die je aandacht verdienen. Wat dacht je van een energiezuinige afwasmachine waar je tijdens het gebruik veel minder energie verbruikt dan bij een minder energiezuinige vaatwasmachine? Onder andere met de Inventum VW7080BS+++ kun je flink besparen op je energierekening, omdat deze vaatwasser energieklasse A+++ heeft. Hier lees je alle belangrijke informatie over de dit model van de fabrikant.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Inventum VVW7080BS+++ vrijstaande vaatwasserInventum VW7080BS+++

Met de Inventum VW7080BS+++ kies je voor een energiezuinige vaatwasmachine waarmee je in één keer veel vaat kunt reinigen. Er passen 15 couverts in deze vaatwasser en dat maakt deze Inventum vaatwasmachine tot een van de meest ruime modellen op de markt. Wanneer je een groter huishouden hebt kan het dus zeker de moeite waard zijn om meer te lezen over deze afwasmachine. Met een goede vaatwasser als de Inventum VW7080BS+++ maak je het voor jezelf een stuk makkelijker in de keuken.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Inventum VW7080BS+++

Wil je deze Inventum afwasmachine installeren, dan gaat dit gelukkig vrij eenvoudig. Deze vrijstaande vaatwasser hoeft niet te worden ingebouwd, en dat betekent dat je deze alleen nog maar hoeft aan te sluiten. De vaatwasmachine moet hiervoor wel in de buurt van de aansluitingen te staan. Je hebt onder andere een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor een vaatwasser op de sifon van de gootsteen of een losse afvoerbuis. De duidelijke beschrijving van de installatie staat in de handleiding.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 39 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Een vaatwasmachine is eenvoudig te bedienen en ook deze vrijstaande vaatwasser van Inventum is hierin geen uitzondering. Het bedieningspaneel van de vaatwasser zit aan de buitenkant. Via de knoppen kun je het gewenste programma kiezen en het apparaat aanzetten. De Inventum VW7080BS+++ is voorzien van startuitstel: hiermee kun je de start van een programma van 60 tot 1440 minuten uitstellen.

Daarnaast is dit model afwasmachine een basisklasse vaatwasser en dit betekent dat het extra belangrijk is om regelmatig vaatwasser onderhoud uit te voeren. Zo kun je af en toe de vaatwasser aanzetten op het intensieve programma zonder vaat in de vaatwasser te doen. Op deze manier kan het apparaat zichzelf van binnenuit goed reinigen. Verder kun je regelmatig de filters van de vaatwasser controleren of de sproeiarmen nalopen op etensresten. Zo kun je nog zo lang mogelijk van je vaatwasmachine profiteren.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Inventum VW7080BS+++ is dat je te maken hebt met een erg zuinige vaatwasser. De Inventum VW7080BS+++ heeft een energieklasse van A+++ en hiermee kun je flink wat geld besparen op jaarbasis. Een ander groot voordeel van het huishoudelijke apparaat is dat deze een zeer stil nachtprogramma heeft. Tijdens dit programma heeft de vaatwasser een geluidsniveau van slechts 39 dB.

Een van de nadelen van de Inventum VW7080BS+++ is dat deze niet beschikt over de droogtechniek met zeolietkorrels. Deze korrels zorgen voor een sneller en beter droogresultaat. Het is daarnaast ook goed om te weten dat de redelijk goedkope afwasmachine een basisklasse bouwkwaliteit heeft en daardoor ook regelmatig onderhoud nodig heeft om de levensduur van de afwasmachine te verlengen.

Conclusie

Met de Inventum VW7080BS+++ kies je voor een goede vaatwasser die niet alleen zeer energiezuinig is, maar ook erg stil. Met een aantal handige standen is het heel goed mogelijk om je vaat goed schoon te krijgen. Dit model is dan ook een zeer goede keuze voor een van de beste goedkope vrijstaande vaatwassers uit de top van de basisklasse. Zoek je echter en goedkope smalle inbouw vaatwasmachine, dan is de IVW4508A wellicht een goede keuze.