Inventum VVW7045++ vrijstaande vaatwasser

Ga je een nieuwe vaatwasser vergelijken en kopen? Dan is het belangrijk om te weten welke ruimte je in de keuken beschikbaar hebt. Een standaard vaatwasmachine heeft een afmeting van 60 centimeter breedte. Heb je deze ruimte niet? Dan kun je ook kiezen voor een smalle vaatwasser van 45 centimeter breed. De Inventum VVW7045++ is dan een van je mogelijkheden. Hier lees je alles over de voor- en nadelen van deze afwasmachine en kun je ontdekken of dit voor jouw keuken de beste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Inventum VVW7045++ vrijstaande vaatwasserInventum VVW7045++

De Inventum VVW7045++ is een smalle vaatwasser van 45 centimeter breed die ideaal is wanneer je minder ruimte in de keuken tot je beschikking hebt, maar je wel graag een goede basis vaatwasmachine wilt aanschaffen. Dat deze vaatwasser smaller is, betekent wel dat je inlevert op het gebied van ruimte. Er is plek voor 10 couverts waar een standaard vaatwasmachine al gauw over gemiddeld 13 tot 14 couverts aan opbergcapaciteit beschikt. Aan de andere kant, wanneer je bijvoorbeeld een 1 of 2 persoonshuishouden hebt, dan is het kopen van een goedkope smalle vaatwasmachine nog niet eens zo’n gek idee.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Inventum VVW7045++

Omdat je met de Inventum VVW7045++ te maken hebt met een vrijstaande vaatwasser, kost het je vrij weinig tijd om de installatie te doen. Het enige wat je hoeft te doen is de aansluitingen controleren. Je hebt een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor een vaatwasmachine op de sifon van de gootsteen of een losse afvoerbuis. In de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt, staat precies omschreven hoe je dit moet doen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 47 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 10

Bediening en onderhoud

De Inventum vaatwasser heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde van de vaatwasser, aan de bovenkant. Hierdoor is het zeer eenvoudig om de afwasmachine aan en uit te zetten en om een gewenst programma te kiezen. Daarnaast heb je met dit toestel de keuze uit drie programma’s. Zodra je een programma hebt gekozen en het vaatwasmiddel hebt toegevoegd, druk je op start. Goed om te weten is dat de Inventum VVW7045++ is voorzien van startuitstel waarmee je het programma later van start kunt laten gaan.

Met dit model van de producent kies je voor een basisklasse smalle vaatwasser. Dit betekent ook dat het extra belangrijk is om regelmatig onderhoud uit te voeren. Denk hierbij onder andere aan controle van de filters en de sproeiarmen. Verder is het een aanrader om regelmatig een lege vaatwasmachine aan te zetten en op het intensieve programma te laten draaien. Zo kan de vaatwasser van binnenuit goed reinigen.

Voor- en nadelen

De Inventum VVW7045++ heeft als voordeel dat er een aantal zeer handige functies zijn waarvan je kunt profiteren. Een van de functies waar je uit kunt kiezen is de halve belading. Hiermee bespaar je water en energie voor het schoonmaken van een halfvolle afwasmachine, omdat er niet onnodig water wordt verbruikt. Een ander groot voordeel is de RVS kuip die geen naden heeft. Hierdoor blijven er veel minder snel etensresten zitten.

Zitten er dan ook nadelen aan de Inventum VVW7045++? Een mogelijk nadeel van deze automatische afwasmachine is er geen sprake is van een flexibele inrichting. Hierdoor is minder veel ruimte voor grote vaat, zoals een ovenschaal of een grote pan.

Conclusie

Heb je beperkte ruimte tot je beschikking in de keuken? Dan is een smalle vaatwasser als de Inventum VVW7045++ een ideale aanwinst. Met energieklasse A++ is dit model relatief zuinig, maar je profiteer ook van andere energiebesparende functies, zoals de optie voor halve belading. Concluderend is deze zuinige afwasmachine een prima aanwinst voor de kleinere huishoudens die aan deze ruimte genoeg hebben. Ben je op zoek naar een standaard formaat, dan is de VVW7040BS++ of de Exquisit GSP9112 wellicht een goede keuze. Voor een goede inbouwvaatwasser is de Bosch SBV4HDX52E een aanrader.