Inventum VVW7040S++ vrijstaande vaatwasser

De Inventum VVW7040S++ is niet alleen een betaalbare, maar ook een zeer kwalitatieve en energiezuinige vrijstaande vaatwasser. Met dit model sla je meerdere vliegen in één klap. Je geeft niet onnodig teveel geld uit aan een vaatwasmachine, met genoeg onderhoud kun je hier lang van profiteren en je bespaart jaarlijks geld uit dat je normaal gesproken voor energie zou moeten betalen. Wil je weten of deze Inventum afwasmachine ook voor jou een goede keuze is? Hier lees je alle informatie die je moet weten.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Inventum VVW7040S++ vrijstaande vaatwasserInventum VVW7040S++

Een vaatwasser als de Inventum VVW7040S++ heeft een basisklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat de afwasmachine gemaakt is van minder stevige materialen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je hiermee direct inlevert op het gebied van kwaliteit. Ook de VVW7040S++ is een uitstekende vaatwasmachine waar je dagelijks gebruik van kunt maken. De energiebesparende functies zoals de optie voor halve belading zorgen ervoor dat het gebruiksgemak nog groter wordt.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Inventum VVW7040S++

Heb je Inventum VVW7040S++ via bijvoorbeeld een vaatwasmachine aanbieding gekocht, dan kies je voor een vrijstaande vaatwasser. De installatie van een vrijstaande vaatwasser is vrij eenvoudig. Je moet eerst de aansluitingen controleren: je hebt een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor een vaatwasser op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. In de handleiding staat duidelijk aangegeven hoe je dit moet doen. Heb je deze aansluitingen niet in de buurt van de plek waar je de vaatwasser wilt plaatsen? Dan kun je deze eerst laten maken door een loodgieter.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 47 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

De Inventum vaatwasmachine heeft een bedieningspaneel aan de buitenzijde. Je kunt daardoor altijd gemakkelijk de resttijd-indicator bekijken, waarop aangeven staat hoelang de vaatwasmachine nog bezig is met een programma. Ga je de Inventum VVW7040S++ gebruiken? Dan kun je middels het bedieningspaneel het gewenste programma kiezen. Daarna voeg je het vaatwasmiddel toe en druk je op start. Goed om te weten is dat het toestel is uitgerust met startuitstel, waardoor je zelf bepaalt over hoe lang een programma start.

Net als veel andere basisklasse afwasmachine is het ook bij de Inventum VVW7040S++ belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten. Zo verleng je de levensduur van de vaatwasser. Wat moet je doen? In de eerste plaats heb je er veel baat bij door eens in de zoveel tijd een intensief programma aan te zetten zonder dat er vaat in de vaatwasmachine zit. Daarnaast is het slim om regelmatig de filters en de sproeiarmen te controleren op vuil of vettigheid.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de Inventum VVW7040S++? In de eerste plaats kun je gebruik maken van de halve belading functie. Hiermee is het mogelijk om halfvolle vaatwassers aan te zetten zonder dat hierbij onnodig teveel water of energie wordt verbruikt. Daarnaast is het toestel ideaal voor kleine kinderen of mensen met allergie: er is een speciaal antibacterieel programma waarmee alles op extra hoge temperatuur gereinigd wordt.

Een mogelijk nadeel van het huishoudelijke apparaat is dat deze vaatwasser minder energiezuinig is dan andere modellen op de markt. Daarnaast beschikt de vaatwasser ook niet over automatische instellingen voor het reinigen van je vaat.

Conclusie

De Inventum VVW7040S++ is een zeer goede aankoop wanneer je op zoek bent naar een goede kwaliteit vaatwasmachine voor een aangename prijs. Het betaalbare toestel voldoet aan de belangrijkste eisen, biedt extra functies en heeft een naadloze rvs kuip waardoor er minder vuil achterblijft. Dit model van de fabrikant is dus een aanrader om aan te schaffen, maar het beste is natuurlijk eerst vaatwasser vergelijken voordat je er een koopt. Zo kan de Inventum VVW7045++ namelijk ook nog een goede keus zijn.