Inventum VVW7040BS++ vrijstaande vaatwasser

Heb je geen ruimte in de keukenkastjes om een inbouw vaatwasser te plaatsen? Dan is het ook goed mogelijk om voor een vrijstaand model te kiezen. Deze vaatwassers kunnen overal worden neergezet waar de juiste aansluitingen zijn. De Inventum VVW7040BS++ is een voorbeeld van een degelijke en betaalbare vaatwasmachine. Hier lees je niet alleen de belangrijkste informatie over deze afwasmachine, maar ook de voor- en nadelen. Zo wordt het voor jou makkelijker om een keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Inventum VVW7040BS++ vrijstaande vaatwasserInventum VVW7040BS++

Met de Inventum VVW7040BS++ kies je voor een vrijstaand model vaatwasser. Deze vaatwasser is zeer ruim en biedt plek voor maar liefst 15 couverts. Dit betekent dat je jouw borden, glazen, pannen en bestek gemakkelijk kwijt kunt. Met het hoge aantal couverts is het dan ook heel goed mogelijk om deze automatische afwasmachine aan te schaffen wanneer je een groter huishouden hebt. Ook heb je de keuze uit meerdere programma’s: zo zorg je ervoor dat jouw vaat altijd goed schoon wordt.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Inventum VVW7040BS++

De Inventum VVW7040BS++ vaatwasser installeren is een eenvoudige klus die je goed zelf kunt uitvoeren. Eerst dien je de aansluitingen te controleren, je hebt een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor een vaatwasser op de sifon van een gootsteen, of een losse afvoerbuis. Daarna ga je de slangen controleren: ze moeten lang genoeg zijn, maar mogen niet geknikt of samengedrukt worden. Daarna sluit je de toevoerslang aan en vervolgens de afvoerslang op de sifon of de losse afvoerbuis. Is het apparaat eenmaal geïnstalleerd? Controleer de eerste wasbeurt dan voor de zekerheid op lekkage.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 15

Bediening en onderhoud

De Inventum vaatwasser heeft een zeer eenvoudige bediening. Aan de voorzijde van het toestel zit een handig bedieningspaneel waarmee je alles kunt regelen. Hier kies je in de eerste plaats het programma uit en daarnaast kun je ook kiezen voor startuitstel. Hiermee kun je de start van een wasprogramma van 60 tot 1440 minuten uitstellen. Wanneer de vaatwasmachine klaar is, hoor je een geluidssignaal.

Je wilt logischerwijs zo lang mogelijk met je afwasmachine kunnen doen. Het is dan ook belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Dit doe je onder andere door middel van regelmatige controle van de filters en de sproeiarmen. Controleer deze op etensresten en andere viezigheid, zoals vettigheid. Het is altijd een aanrader om de vaatwasser af en toe te laten draaien op het intensieve programma zonder dat je vaat in het apparaat hebt zitten. Zo kan de vaatwasser van binnenuit goed reinigen.

Voor- en nadelen

Wanneer je kiest voor de Inventum VVW7040BS++ krijg je te maken met een aantal voordelen. In de eerste plaats is de ruimte in de vaatwasser een groot voordeel: doordat je maar liefst 15 couverts kwijt kunt is dit model ruimer dan veel vergelijkbare vaatwassers. Daarnaast beschikt de vaatwasmachine over een middenklasse waskwaliteit: dit is ook beter dan de gemiddelde vaatwasser. Tot slot kun je gemakkelijk het antibacteriële programma kiezen om de vaat op een extra hoge temperatuur te wassen.

Met dit toestel kies je voor een modern en effectief apparaat waarmee je jouw vaat snel reinigt. Een mogelijk nadeel is dan ook dat bij deze vaatwasmachine gebruik wordt gemaakt van de standaard droogtechniek, en niet de ventilatie droogtechniek. Deze laatstgenoemde techniek zorgt voor een sneller en beter droogresultaat.

Conclusie

De Inventum VVW7040BS++ is een uitstekende keus wanneer je op zoek bent naar een goede en daarnaast ook een betaalbare vaatwasser. Deze automatische afwasser is voorzien van de belangrijkste basisfuncties, biedt veel ruimte en is daarnaast relatief energiezuinig. Dit zijn belangrijke punten om mee te nemen in het maken van je beslissing.