Inventum VVW7020 vrijstaande vaatwasser

Het is bijna niet meer uit de Nederlandse huishoudens weg te denken: een vaatwasser. Dit handige huishoudelijke apparaat heeft zich inmiddels onmisbaar gemaakt. Er zijn dan ook steeds meer goede modellen op de markt waarbij je niet alleen profiteert van heel veel gemak, maar ook van handige extra’s die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Een automatische afwasmachine als de Inventum VVW7020 is een van de meest zuinige vaatwasmachines die op dit moment verkrijgbaar zijn. Hier lees je meer informatie over dit model en kun je aan de hand hiervan bepalen of dit voor jou de beste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Inventum VVW7020 vrijstaande vaatwasserInventum VVW7020

De Inventum VVW7020 is een vrijstaande vaatwasser met ruimte voor 12 couverts. Deze afwasmachine heeft een in de hoogte verstelbare bovenkorf waardoor de indeling nog flexibeler is. Heb je een keer een grote ovenschaal of een pan? Dan kun je hier gemakkelijk ruimte voor maken. De Inventum VVW7020 is een toestel met energieklasse A++, wat inhoudt dat het apparaat slechts 12 liter water gebruikt per wasbeurt.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Inventum VVW7020

Met de Inventum VVW7020 kies je voor een vrijstaande vaatwasser. Bij de installatie van een vrijstaande vaatwasmachine kijk je vooral naar de nodige aansluitingen. Je hebt een wasmachinekraan nodig, maar ook een aansluiting voor een vaatwasser. Het kan hier gaan om een losse afvoerbuis of om een sifon van een gootsteen. Controleer ook de slangen die je meegeleverd krijgt: deze mogen niet geknikt of samengeknepen zitten, en mogen ook niet te lang zijn. De complete uitleg over de installatie van deze afwasmachine staat in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 47 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 12

Bediening en onderhoud

Deze Inventum vaatwasser is vrij eenvoudig in gebruik. De vaatwasser heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde. Hier kun je het gewenste programma uitkiezen, maar ook voor uitgestelde start kiezen. Hoe werkt dit? Je kunt een programma selecteren en vervolgens de start hiervan 3, 6 of 9 uur uitstellen. Zo bepaal je zelf een handig moment voor het beginnen van een programma. Daarna druk je op start en loopt de tijd vanzelf af. Als de afwasmachine klaar is hoor je een geluidssignaal.

Het is belangrijk om de Inventum VVW7020 goed te onderhouden. Om zo lang mogelijk te kunnen profiteren van de vaatwasser is het van belang om de vaatwasser regelmatig schoon te maken. Dit doe je onder andere door de vaatwasmachine af en toe aan te zetten zonder vaat erin, zodat de binnenzijde goed gereinigd wordt. Ook kun je de filters en sproeiarmen na iedere wasbeurt of eens in de week controleren. Zo voorkom je verstopte filters en sproeiarmen.

Voor- en nadelen

Met welke voordelen krijg je te maken als je de Inventum VVW7020 aanschaft? In de eerste plaats kies je voor een energiezuinige vaatwasser die slechts 12 liter water gebruikt voor een wasbeurt. Daarnaast heb je de keuze uit 5 bruikbare programma’s, waaronder de eco stand en een intensieve stand voor zeer vuile vaat. Ook de optie voor uitgestelde start is zeer bruikbaar en kan zeker worden gezien als een voordeel. Tot slot heeft het toestel een roestvrijstalen kuip en Aquastop voor extra veiligheid.

Een mogelijk nadeel van de Inventum VVW7020 is dat deze vaatwasser met 12 couverts minder ruimte biedt dan vergelijkbare modellen. Verder is het geluidsniveau met 47 dB wat aan de hoge kant en dit kan dan ook hinderlijk zijn.

Conclusie

De Inventum VVW7020 is een prima keuze wanneer je zoekt naar een degelijke en betaalbare vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet. Het ontwerp is strak en daarnaast is de verstelbare bovenkorf handig voor wanneer je grote vaat in de vaatwasmachine wilt doen. Zoek je een betaalbare inbouw vaatwasser, dan is de Etna VW147SRVS wellicht een goede keuze.