Inventum VVW5520 vrijstaande vaatwasser

Inventum VVW5520 vrijstaande vaatwasser

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vaatwasser heb je heel wat mogelijkheden. Het maakt daardoor niet uit hoeveel ruimte je beschikbaar hebt: er is altijd wel een manier waarop jij een afwasmachine kwijt kunt in je keuken. Heb je echt heel weinig ruimte beschikbaar, maar wil je wel een vaatwasmachine? Dan kun je onder andere kiezen voor de Inventum VVW5520. Dit model is compact, prettig in gebruik en betaalbaar. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze afwasmachine.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Inventum VVW5520 vrijstaande vaatwasserInventum VVW5520

Met de Inventum VVW5520 kies je voor een mini vaatwasser met een compact formaat. Heb je een kleinere keuken? Dan is deze afwasmachine zeer geschikt om hier in te plaatsen. Met deze vaatwasmachine profiteer je dan ook optimaal van alle voordelen die een vaatwasmachine met zich mee brengt. De vaatwasser is klein en vrijstaand, en dat betekent dat je dit model vrijwel overal kunt neerzetten. Zowel in de keuken als in de bijkeuken zal hij niet misstaan.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Inventum VVW5520

De Inventum VVW5520 heeft een zeer eenvoudige installatie. Het enige wat je nodig hebt is een wasmachinekraan en een aansluiting voor een vaatwasser. Deze aansluiting kan de sifon onder een gootsteen zijn of een losse afvoerbuis. In de handleiding van de compacte vaatwasmachine kun je uitgebreid lezen hoe je de vaatwasser moet installeren? Kom je er zelf niet uit? Dan kun je er ook voor kiezen om dit uit te besteden.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: F (oud: A+)
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 6

Bediening en onderhoud

De vaatwasmachine van Inventum staat bekend om de eenvoudige bediening. Deze mini vaatwasser heeft aan de bovenzijde een bedieningspaneel waar je een van de zes aanwezige programma’s kunt uitkiezen. Voor extra vieze vaat kies je het intensieve programma en voor minder vieze vaat kun je ook het korte programma kiezen. Heb je een programma gekozen? Dan kun je het vaatwasmiddel toevoegen en de vaatwasser aanzetten. Tevens is het huishoudelijke apparaat voorzien van startuitstel waarmee je de start van een programma tot vier uur kunt uitstellen.

We kijken hier naar een zeer mooie compacte vaatwasser, maar ook deze moet goed onderhouden worden. Het is dan ook belangrijk om de afwasmachine regelmatig schoon te maken. Dit kun je op een aantal manieren doen. In de eerste plaats is het altijd slim om de filters te controleren en te reinigen. Ook de sproeiarmen moeten regelmatig gecontroleerd worden. Komen er vervelende geurtjes uit de automatische afwasser? Draai dan een programma op een lege vaatwasser met een halve citroen voor een frisse geur.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Inventum VVW5520 is dat deze compacte vaatwasser zeer geschikt is voor een kleinere keuken. Daarnaast kun je uit 6 programma’s kiezen; er zijn standaard vaatwassers met minder beschikbare programma’s. Daarnaast gebruikt de vaatwasmachine per reiniging slechts 6,5 liter water.

Een mogelijk nadeel van het toestel is dat de mini vaatwasser niet voorzien is van verlichting. Deze verlichting geeft extra overzicht bij het in- en uitruimen van de vaatwasser. Ook is de vaatwasmachine met energielabel A+ niet de meest zuinige vaatwasser op de markt en heb je te maken met een relatief hoog geluidsniveau.

Conclusie

Ben je op zoek naar een betaalbare en vooral kleine vaatwasser voor een klein huishouden? Dan is de Inventum VVW5520 zeker een aanrader. Je kiest niet voor de meest energiezuinige en stille vrijstaande vaatwasser, maar met een beperkt budget en weinig ruimte is deze mini vaatwasmachine net als de Inventum VVW7040S++ van normale grootte een goede aankoop.