Inventum IVW4508A inbouw vaatwasser

In je zoektocht naar een vaatwasmachine kom je heel wat mogelijkheden tegen. Zo kun je kiezen voor inbouw modellen, maar ook voor vrijstaande vaatwassers. Het voordeel van een inbouw vaatwasser is dat je deze heel gemakkelijk kunt integreren in je keuken, zodat er één geheel ontstaat. De Inventum IVW4508A is een voorbeeld van een inbouw model die je in jouw keuken kunt laten integreren. Maar wat zijn de specificaties van deze vaatwasmachine en van welke voordelen kun jij profiteren? Dat lees je hier!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Inventum IVW4508A inbouw vaatwasserInventum IVW4508A

De Inventum IVW4508A is een prima smalle inbouw vaatwasser van 45 centimeter breed. Dit maakt de automatische afwasmachine een zeer geschikte keuze voor keukens met minder ruimte. Deze smalle vaatwasser biedt toch de mogelijkheid om een inbouw model te laten plaatsen, wanneer je de ruimte niet hebt voor een standaard vaatwasser. Maar een smalle vaatwasser kan ook handig zijn wanneer je een klein huishouden hebt en geen standaard vaatwasmachine nodig hebt, omdat je deze toch niet kunt vullen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Inventum IVW4508A

De Inventum IVW4508A kun je zelf installeren. Dit doe je aan de hand van de handleiding die je standaard bij de vaatwasser geleverd staat. Hier kun je onder andere in vinden hoe je de smalle vaatwasser zelf moet plaatsen in de nis, maar ook hoe je de aansluiting moet maken met de wasmachinekraan. Kom je er zelf niet uit met de handleiding? Dan kun je ook hulp inschakelen van gespecialiseerde bedrijven.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 10

Bediening en onderhoud

De Inventum inbouw vaatwasmachine heeft een bedieningspaneel aan de binnenzijde van de vaatwasser, waarmee je een gewenst programma kunt kiezen. Zit het apparaat vol? Dan kies je een van de beschikbare programma’s. In totaal heeft de Inventum IVW4508A vier programma’s waar je uit kunt kiezen: kort, eco, intensief en voorspoelen. Voeg een vaatwastablet of vaatwaspoeder toe en kies voor een programma. Daarna druk je op start en gaat de vaatwasser van start. Tevens beschikt deze afwasmachine een uitgestelde startfunctie waarmee je zelf bepaalt wanneer een programma gaat beginnen.

Goed om op te merken is dat de smalle afwasmachine wel goed onderhouden moet worden wanneer je zo lang mogelijk gebruik wilt maken van deze vaatwasser. Het is dan ook een aanrader om het apparaat regelmatig te controleren op etensresten en vettigheid aan de wanden. Zet af en toe een lege vaatwasmachine aan op het intensieve programma om het toestel van binnenuit te reinigen. Zo weet je zeker dat je de vaatwasser goed onderhoud en dat je er lang mee kunt doen.

Voor- en nadelen

Met aanschaf van de Inventum IVW4508A krijg je te maken met een aantal handige voordelen. Een belangrijk voordeel is de halve belading functie. Hiermee kun je het water- en energieverbruik verminderen bij de reiniging van een halfvolle vaatwasser. Daarnaast is de automatische afwasser uitgerust met een waterbeveiliging. Hierdoor wordt de watertoevoer bij een storing afgesloten om zo een lekkage te voorkomen.

Maar heeft dit model van de fabrikant dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel van deze goedkope inbouw vaatwasser is dat je niet te maken hebt met een flexibele indeling. Dit heeft mogelijk als gevolg dat grote vaat, zoals een pan of een ovenschaal, niet altijd goed zal passen vanwege ruimtegebrek.

Conclusie

Heb je weinig ruimte in de keuken beschikbaar of zoek je om een andere reden naar een kleine vaatwasser? De Inventum IVW4508A is een uitstekende vaatwasmachine met de benodigde basisfuncties. Wel is de vaatwasser minder ruim en energiezuinig dan vergelijkbare modellen.