Indesit DIC 3C24 A inbouw vaatwasser

Een nieuwe vaatwasser kopen? Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een vaatwasmachine en dit huishoudelijke apparaat heeft zichzelf dan ook vrijwel onmisbaar gemaakt. Het brengt heel veel gemak met zich mee en daarnaast bepaal je zelf hoe makkelijk je het voor jezelf wilt maken. Dankzij de grote verscheidenheid aan modellen op de markt kun je altijd iets vinden dat aan jouw wensen voldoet. De Indesit DIC 3C24 A is een voorbeeld van een degelijke en betaalbare afwasmachine waarmee jezelf voorziet van een model met de belangrijkste basisfuncties.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Indesit DIC 3C24 A inbouw vaatwasserIndesit DIC 3C24 A

De Indesit DIC 3C24 A is een voordelige inbouw vaatwasser die je gemakkelijk in je keuken kunt plaatsen. De vaatwasmachine biedt ruimte voor 14 couverts en dit betekent dat je heel wat vaat in één keer kunt wassen. Verder heeft deze automatische afwasmachine een aantal handige extra’s waar je iedere dag gebruik van kunt maken. Ook voor vaatwassers geldt dat goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te zijn. Met deze vaatwasmachine zul je jaren achtereen altijd een schone vaat krijgen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Indesit DIC 3C24 A

Wil je deze vaatwasser installeren, dan is het gelukkig niet moeilijk om dat voor elkaar te krijgen.  Omdat je te maken hebt met een inbouw model is het goed om te weten dat de complete installatie stap voor stap staat beschreven in de handleiding. Deze krijg je altijd meegeleverd en kan goed van pas komen. Je kunt er ook voor kiezen om de installatie van de Indesit DIC 3C24 A uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De vaatwasser van Indesit heeft een bedieningspaneel aan de bovenzijde. Hier kun je een aantal zaken terugvinden. Je kunt hier de vaatwasmachine in- en uitschakelen, maar hier staan ook de programma’s die je kunt selecteren. Zit de vaatwasser vol? Dan kies je voor het gewenste programma. Daarna voeg je het vaatwasmiddel toe en druk je op start. Tevens is de Indesit DIC 3C24 A uitgerust met een tijdschakelaar voor startvertraging. Hiermee kun je een programma naar eigen inzicht later laten starten, wanneer dit jou goed uitkomt.

Dit model betreft een basisklasse vaatwasmachine en vraagt dan ook om meer onderhoud dan een vaatwasser uit de midden- of topklasse. Het apparaat moet dan ook goed gereinigd worden: dit houdt in dat je de filters na iedere wasbeurt of wekelijks controleert op etensresten. Hetzelfde geldt voor de sproeiarmen onderin de vaatwasser. Je kunt er ook voor kiezen om het toestel af en toe aan te zetten op de intensieve stand zonder vaat. Zo wordt de afwasmachine van binnenuit goed gereinigd.

Voor- en nadelen

Het uitzonderlijk lage watergebruik van de Indesit DIC 3C24 A kan worden gezien als een groot voordeel. Tijdens een programma wordt niet meer water verbruikt dan nodig en hiermee kun je flink besparen. Verder is ook de extra stille werking van de vaatwasmachine een handige extra waar je van kunt profiteren. Het huishoudelijke apparaat is dan ook uitgerust met een extra hygiënisch programma waarmee je gebruik maakt van een extra hete spoeling op 72 graden. Deze vaatwasmachine is met energieklasse A++ een relatief zuinige inbouw vaatwasser, maar het is goed mogelijk om een vergelijkbaar model te kiezen die nog zuiniger is. Daarnaast is het model van de fabrikant ook relatief onderhoudsbehoevend.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goedkope inbouw vaatwasser zonder dat je voor een vaatwasser aanbieding hebt gekozen? Dan is het zeker een aanrader om voor de Indesit DIC 3C24 A te kiezen. Deze afwasmachine voldoet namelijk aan de belangrijkste eisen en biedt ook handige extra’s waar je dagelijks van kunt profiteren. Op zoek naar een vergelijkbaar model? Kijk dan eens naar de Indesit DBE 2B19 AX.