Indesit DFO 3C26 vrijstaande vaatwasser

Het komt bijna niet meer voor dat je in een huishouden terecht komt waar geen vaatwasser is. Dit huishoudelijke apparaat heeft zich in korte tijd onmisbaar gemaakt. En helemaal nu er veel technische verbeteringen worden aangepast is het goed mogelijk om een innovatieve vaatwasser aan te schaffen. Vind je het vooral belangrijk dat de vaatwasmachine de belangrijkste basisfuncties heeft en hecht je verder niet al te veel waarde aan de nieuwste technische snufjes en zoek je geen inbouw vaatwasmachine zoals de Indesit DIO 3T131 A FE? Dan kun je voor de Indesit DFO 3C26 kiezen: een degelijke afwasmachine met genoeg handige extra’s. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model van de fabrikant.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Indesit DFO 3C26 vrijstaande vaatwasserIndesit DFO 3C26

Met de Indesit DFO 3C26 automatische afwasmachine kies je voor een vrijstaande vaatwasser die je overal in de keuken kunt neerzetten. De vaatwasmachine heeft een standaard afmeting van 60 centimeter, biedt ruimte aan 14 couverts en heeft maar liefst 8 programma’s voor het wassen van je vaat. Op deze manier kun je de instellingen van de vaatwasser altijd afstemmen op je eigen voorkeuren. Of je nu een snel programma kiest omdat je tijdgebrek hebt of een grondig reinigingsprogramma, dit apparaat heeft het allemaal.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Indesit DFO 3C26

Ga je vaatwassers vergelijken dan kom je dit model waarschijnlijk wel tegen. Heb je en mooie vaatwasser aanbieding gezien en de aankoop gedaan, dan is het vervolgens niet moeilijk om de Indesit DFO 3C26 te installeren. Deze vaatwasmachine is vrijstaand en kan vrijwel overal geplaatst worden. De enige eis is dat de vaatwasser in de buurt van de juiste aansluitingen moet staan. Je hebt onder andere een wasmachinekraan nodig, maar ook de juiste aansluiting voor de vaatwasser. Op deze manier sluit je de slangen goed aan en kun je gebruik gaan maken van je nieuwe hulp in de huishouding. Je kunt de installatie van de afwasmachine stap voor stap volgen via de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Indesit vaatwasmachine is een gebruiksvriendelijke vaatwasser. Je kunt via het bedieningspaneel aan de voorzijde de vaatwasmachine in- en uitschakelen, maar ook een programma kiezen. Doordat je uit 8 programma’s kunt kiezen, is er altijd wel een programma die het meest voldoet aan wat jouw vaat nodig heeft. Of je nu extra vieze vaat hebt of delicate vaat die niet mag beschadigen: je vindt altijd een geschikt programma op de Indesit DFO 3C26.

Het is wel belangrijk om de machine goed te onderhouden. Deze vaatwasmachine heeft namelijk een basisklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat goed en regelmatig onderhoud erg aan te raden is. Zo kun je de levensduur van de vaatwasser aanzienlijk verlengen. Het is onder andere slim om het toestel regelmatig aan te zetten zonder vaat erin, zodat deze aan de binnenkant volledig kan reinigen. Af en toe een extra vaatwastablet toevoegen is ook nog een optie. Zoek je de best geteste vaatwastabletten, kijk dan eens naar die van de Aldi en de Lidl. Deze komen steevast als beste uit diverse tests en kosten een fractie van de duurdere A-merken (zie ook testresultaten van de Consumentenbond). Verder is het slim om de filters regelmatig te controleren en extra te reinigen, evenals de sproeiarmen.

Voor- en nadelen

Het feit dat de Indesit DFO 3C26 maar liefst 8 programma’s heeft, is een groot voordeel. Hiermee kun je de instellingen van deze vaatwasser altijd afstemmen op je eigen voorkeur. Een ander voordeel van deze vaatwasmachine is dat deze voorzien is van een Push&Go knop. Met een druk op deze knop wordt het dagelijkse programma eenvoudig geactiveerd en hoef je verder niets meer te doen. Verder is het toestel uitgerust met een startuitstel functie.

Een mogelijk nadeel van de Indesit DFO 3C26 is dat de machine veel onderhoud nodig heeft vanwege de basisklasse bouwkwaliteit. Je merkt niet direct wanneer de afwasmachine verstopt is, maar dit ga je na een aantal maanden wel merken en wellicht is het dan al te laat en moet het apparaat helaas vervangen worden.

Conclusie

Met de Indesit DFO 3C26 haal je een degelijke vaatwasser in huis die een ruim scala aan programma’s biedt. Je profiteert van veel gemak en daarnaast is de vaatwasmachine met energieklasse A++ ook nog relatief zuinig. Wel vraagt de afwasmachine om veel onderhoud en dit kun je mogelijk als nadeel ervaren. Als basismodel is dit model echter zeker aan te raden om te kopen.