Indesit DFC 2C24 AX vrijstaande vaatwasser

Wil je een nieuwe vaatwasser aanschaffen? Dan zijn er heel wat merken en modellen waar je uit kunt kiezen. Wanneer je graag een betaalbare vaatwasser wilt kopen uit de basisklasse, is de Indesit DFC 2C24 AX een goede optie. Deze vaatwasmachine van het merk Indesit, voldoet aan de belangrijkste basiseisen van een afwasmachine en maakt jouw leven een stuk makkelijker. Hier lees je informatie, voor- en nadelen over het model, zodat jij kunt bepalen of deze vaatwasser voor jou misschien wel de beste vaatwasser is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Indesit DFC 2C24 A X vrijstaande vaatwasser A++Indesit DFC 2C24 AX

Met de Indesit DFC 2C24 AX kies je voor een vrijstaande vaatwasser in de basisklasse. De vaatwasmachine biedt ruimte voor 14 couverts en is hiermee ruimer dan veel vergelijkbare modellen. De vaatwasser heeft verschillende handige extra’s waarmee het nog makkelijker wordt om je vaat snel en effectief schoon te maken. Met dit betaalbare model afwasmachine kun je kiezen uit 6 programma’s en profiteer je van een laag geluidsniveau van 44 dB. Ideaal om het toestel in de keuken of in de bijkeuken te plaatsen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Indesit DFC 2C24 AX

Het is niet lastig om de Indesit DFC 2C24 AX te installeren. In de eerste plaats krijg je altijd een handleiding meegeleverd waarin precies staat beschreven welke stappen je moet ondernemen. Bij een vrijstaande vaatwasser is het belangrijk dat de juiste aansluitingen hiervoor aanwezig zijn. Je hebt een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor de afwasmachine zelf. Zijn deze aansluitingen niet aanwezig op de plek waar je het toestel wilt plaatsen? Dan kun je hiervoor een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Qua bediening is deze vrijstaande vaatwasser van Indesit erg gemakkelijk. De vaatwasmachine heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde. Hiermee kun je in de eerste plaats een programma kiezen, maar je kunt vervolgens ook op start drukken. Ook zit er een hendel aan de voorzijde waarmee je het huishoudelijke apparaat gemakkelijk kunt open en sluiten. Bij de Indesit DFC 2C24 AX heb je de keuze uit 6 wasprogramma’s.

Wat moet je qua onderhoud verrichten aan deze vrijstaande vaatwasmachine van Indesit? Deze vaatwasser vraagt om relatief veel onderhoud, omdat de vaatwasser van basisklasse bouwkwaliteit. Het is dan ook belangrijk om regelmatig de filters en sproeiarmen te controleren op opgehoopte etensresten. Als er etensresten opgehoopt zitten, zorgt dit ervoor dat de afwasmachine minder goed kan wassen. Daarnaast moet het toestel helaas ook meer energie gebruiken om te kunnen blijven presteren; hierdoor lopen de kosten hoger op. Regelmatig een vaatwasser schoonmaken is dus erg belangrijk.

Vooe- en nadelen

De Indesit DFC 2C24 AX kent een aantal voordelen. Zo heeft de vaatwasser een laag geluidsniveau: hierdoor hoor je de machine nauwelijks wanneer deze aan staat. Daarnaast kun je ook halve beladingen aanzetten zonder dat hierbij onnodig teveel water en energie wordt verbruikt. De afwasmachine heeft tevens een Push & Go knop: hiermee kun je het dagelijkse programma activeren met slechts één druk op de knop. Ook de uitgestelde startfunctie is een belangrijk voordeel van dit model van de fabrikant.

Een nadeel van de machine is dat de vaatwasser met energieklasse A++ wel zuinig is, maar er zijn ook modellen in dezelfde prijscategorie die nog energiezuiniger zijn. Verder is het apparaat redelijk onderhoudsgevoelig. Je moet regelmatig de filters schoonmaken om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van de vaatwasser.

Conclusie

De Indesit DFC 2C24 AX is net als de Indesit DIC 3C24 A een ideale keuze als nieuwe vaatwasser wanneer je zoekt naar een goedkope vrijstaande vaatwasser die aan de belangrijkste basiseisen voldoet. Wel is het goed om in gedachten te houden dat regelmatig onderhoud nodig is. Ook zijn er modellen op de markt die nog energiezuiniger zijn.