Indesit DBE 2B19 AX inbouw vaatwasser

In je zoektocht naar een vaatwasmachine heb je heel wat opties. Je kunt kiezen voor een nieuwe en innovatieve vaatwasser, maar ook voor een betaalbaar en degelijk model. De Indesit DBE 2B19 AX is een voorbeeld van een goed betaalbare vaatwasser waarmee je gebruik kunt maken van een aantal zeer handige functies. Denk hierbij onder andere aan minder waterverbruik per wasbeurt, halve belading functie en tijdschakelaar. Meer weten over deze hulp in de huishouding? Hier lees je alle informatie die je nodig hebt.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Indesit DBE 2B19 AX inbouw vaatwasserIndesit DBE 2B19 AX

De Indesit DBE 2B19 AX is een A+ automatische vaatwasmachine van een van de bekendste en beste vaatwasser merken. Deze vaatwassers staan bekend om de prima prijs-kwaliteitsverhouding. Met dit model van de fabrikant kies je voor een degelijk en half geïntegreerd model. De afwaschine is uitgerust met een aantal handige extra’s waar je dagelijks van kunt profiteren zoals een programma voor het reinigen van een halve belading. Erg handig als je af en toe een kleine hoeveelheid vuile vaat wilt schoonmaken.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Indesit DBE 2B19 AX

Voor de installatie van deze inbouw vaatwasmachine is het belangrijk om de handleiding bij je te houden. Hier staat duidelijk beschreven welke stappen je moet ondernemen om gebruik te kunnen maken van de vaatwasser. Is het apparaat eenmaal geïnstalleerd? Check dan bij de eerste wasbeurt altijd even op mogelijke lekkages, zodat je dit direct nog kunt aanpassen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Indesit inbouw afwasmachine is eenvoudig in gebruik te nemen. De vaatwasser heeft een mooi en duidelijk bedieningspaneel aan de voorzijde. Hierop kun je het gewenste programma selecteren en de vaatwasmachine aanzetten. Zodra het programma ten einde is gekomen, hoor je een duidelijk geluidssignaal. Je kunt de afwasmachine dan (laten) dan uitruimen.

Wat moet je doen om de Indesit DBE 2B19 AX zo lang mogelijk te kunnen gebruiken? Regelmatig onderhoud is in dit geval van groot belang. Er zijn vaatwassers met een zelfreinigend vermogen, maar dit toestel heeft deze funtie niet. Je zult dus zelf moeten zorgen voor de reiniging. Dit kan door de filters en sproeiarmen regelmatig te controleren, maar ook door de vaatwasser van de binnenzijde goed schoon te houden. Zo voorkom je dat er etensresten blijven plakken en dat de machine hierdoor minder goed werkt.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de Indesit DBE 2B19 AX? In de eerste plaats heeft deze vaatwasser als voordeel dat er sprake is van een verlaagd watergebruik. Hierdoor gebruikt het toestel niet meer water dan nodig. Een ander voordeel is het Half Load-programma: hiermee kun je ook kleine hoeveelheden vaat gemakkelijk schoonmaken, zonder dat hierbij teveel water en energie wordt verbruikt.

Als nadeel van dit apparaat kun je onder andere de energieklasse noemen. Deze is met A+ relatief laag, want ga je vaatwassers vergelijken dan kom je ook vergelijkbare modellen tegen (van zowel Indesit als andere merken) die beschikken over een hogere energiezuinigheid van A++ of zelfs A+++. Verder kun je het ook als nadeel zien dat de vaatwasmachine relatief veel onderhoud nodig heeft.

Conclusie

Ter conclusie kan gesteld worden dat de Indesit DBE 2B19 AX een prima keuze is voor een goedkope inbouw vaatwasser wanneer je op zoek bent naar een basismodel zonder al te veel poespas. Vind je energiezuinigheid erg belangrijk of wil je van zoveel mogelijk extra functies gebruik maken? Dan is deze vaatwasser wellicht een minder goede keus.